Tips voor een goedkope autovakantie

tips voor goedkope autovakantieTips voor een goedkope autovakantie. Ieder jaar gaan er duizenden mensen met de auto op vakantie. Of het nou een autovakantie in Nederland of in het buitenland betreft, we willen graag zo goedkoop mogelijk op vakantie. Maar hoe kan je nou gemakkelijk geld besparen op een autovakantie? Wij hebben daarom in dit artikel een aantal handige tips voor een goedkope autovakantie voor je op een rijtje gezet.

Tip één: zuinig rijden

Door goed op je rijgedrag te letten kan je gemakkelijk tientallen euro’s aan brandstof besparen, handige tip dus voor een goedkope autovakantie. Zuinig rijden doe je door langzaam te rijden. Trek dus rustig op en geef niet gelijk vol gas terwijl de auto nog stil staat. Tevens kan je flink wat brandstof besparen door vloeiend te remmen. Rem dus op tijd! 

Tip twee: controleer de auto

Kijk voordat je op een autovakantie gaat nog even goed je auto na of laat je auto nakijken. Check of de motor in orde is, of je banden recht staan en of de bandenspanning goed is. Ook niet onbelangrijk is het nakijken van je tankdop. Bij veel auto’s sluit de tankdop niet goed aan, waardoor er ongemerkt brandstof verdampt. Tevens bespaar je veel geld, en problemen, door mankementen aan je auto in Nederland te laten verhelpen. 

Tip drie: kamperen in eigen land

Ga eens op autovakantie in eigen land. Er zijn veel goedkope autovakantie beschikbaar in Nederland. Ga bijvoorbeeld kamperen of huur een huisje en ontdek plekken in Nederland die je nog nooit gezien hebt!

Tip vier: tank goedkoop

Een handige tip voor een goedkope autovakantie is goed op de brandstofprijzen letten. Als je goed op de brandstofprijzen let kan je flink wat geld besparen op een tankbeurt. De brandstofprijzen in Europa verschillen nog steeds ontzettend veel. Vooral in Luxemburg, Spanje en Zwitserland kan je goedkoop tanken. Ook in Duitsland is brandstof goedkoper. Kijk dus van te voren goed waar je het beste kan tanken.

Tip vijf: neem eigen eten en drinken mee

Neem zelf eten en drinken mee als je een goedkope autovakantie wilt. Je hoeft zo niet elke keer te stoppen om wat te eten of drinken te kopen bij een tankstation, maar je kan nog net even wat langer doorrijden. Eten bij tankstations is altijd veel duurder dan eten en drinken uit jouw lokale supermarkt. Hierdoor bespaar je flink wat geld op je autovakantie.

[pro_ad_display_adzone id=”8548″]