Voorbereiding wintersport met auto

auto wintersport voorbereidenMet de auto op wintersport is ideaal. Echter kom je ook sneeuw, extreme kou, gladheid en ijzel tegen. Deze weersomstandigheden kunnen in de winter allemaal de revue passeren. De auto zorgt ervoor dat je droog en warm op bestemming aankomt. Echter is het wel belangrijk dat je goed voorbereid bent wanneer je met de auto op wintersport gaat. Rijden in winters weer vergt namelijk meer van zowel de bestuurder van het voertuig als het voertuig zelf.

Niet over een nacht ijs gaan

Wanneer je met de auto op wintersport gaat is het belangrijk om vooraf alles goed voor te bereiden. In het buitenland zijn er vaak koudere weersomstandigheden dan in Nederland. Het is dan belangrijk om jezelf hierop goed voor te bereiden, zodat je niet in nare situaties terechtkomt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je auto winterklaar is.

Verkeersregels

Hou er tevens vooraf ook rekening mee dat in steeds meer wintersportlanden aangepaste verkeersregels zijn om het rijden onder slechte winterse omstandigheden veiliger te maken. Deze regels kunnen per land verschillen. Denk hierbij aan het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen die nodig zijn voor je vakantie op wintersport. Er zijn verschillende regels omtrent het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Luxemburg.

Onderweg naar de sneeuw krijg je dus te maken met wisselende regels wanneer je door meerdere landen naar de plaats van bestemming moet. Wanneer je met je eigen auto naar de wintersportbestemming gaat zul je met vorst, ijzel en sneeuw rekening moeten houden. Dit kan namelijk niet ongevaarlijk zijn. Met de juiste verrichtingen kun je in ieder geval veel problemen voorkomen die de veiligheid van jezelf en de medereizigers in het geding brengen.

Winterbanden en sneeuwkettingen

Met de juiste winterbanden of zelfs sneeuwkettingen verhoog je de veiligheid en verklein je de kans op slippen. Deze geven echter geen garantie dat je helemaal niet meer wegslipt. Matig daarom dus je snelheid en hou je altijd aan de lokaal voorgeschreven maximum snelheid. Mocht je je niet aan de lokaal voorgeschreven regels houden en je krijgt een aanrijding dan loop je een goede kans dat je volledig aansprakelijk wordt gehouden voor de schade! Een goed stel winterbanden is wel een noodzakelijke investering, die echter niet duur hoeft te zijn.

[pro_ad_display_adzone id=”8548″]