Autovignetten in Europa

Auto vignet voor de snelwegEen autovignet nodig voor je vakantie? Een goede voorbereiding voor vakantie met de auto is enorm belangrijk. In diverse landen in europa is een “vignet” of “tol pas” verplicht. Zo moet je in Duitsland bijvoorbeeld tol betalen op tolwegen in Duitsland. Maar wat is een vignet of tol pas nou eigenlijk precies? Lees op deze pagina wat informatie over een vignet en tol pas en de kosten hiervan.

Autovignet Bulgarije

Sinds 1 januari 2005 is het net als in Oostenrijk en Zwitserland ook in Bulgarije verplicht om een auto vignet te hebben. Dit vignet is verplicht op alle vierwiel aangedreven gemotoriseerde vervoersmiddelen. Wat belangrijk is om te weten bij dit vignet, is dat het slechts op enkele wegen verplicht is. Deze wegen worden met verschillende signaleringen aangegeven.

Autobahnvignet Oostenrijk

Sinds 1997 is men verplicht om op de Oostenrijkse autosnelwegen een Autobahnvignet te hebben. Dit geldt voor toeristisch en zakelijk verkeer. Voor voertuigen en aanhangers boven de 3500 kg gelden vanaf januari 2004 nieuwe regels: alle rijtuigen boven de 3,5 ton gaan tol betalen door middel van kilometertelling via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Voor meer informatie kun je kijken op www.go-maut.at.

Het Autobahnvignet is in Oostenrijk onder andere verkrijgbaar bij alle grensovergangen. In Nederland kun je het autobahnvignet voor personenauto’s en motoren verkrijgen bij de ANWB, maar er wordt ook regelmatig tweedehands een Autobahnvignet aangeboden.

Tweedehands is een uitstekend alternatief omdat de tarieven dan lager liggen. Let natuurlijk bij aanschaf van een autobahnvignet op de verlooptijd ervan. Het kopen van een vignet in Nederland voorkomt lange wachttijden aan de grens.

Autovignet Tsjechië

Sinds enige tijd is ook in Tsjechië een autovignet verplicht. Weliswaar is het vignet alleen nodig op de grotere snelwegen. Het blijft echter aan te raden om een vignet aan te schaffen wanneer je naar of door Tsjechië rijdt. Wanneer je zonder vignet wordt betrapt kan de boete oplopen tot wel ? 500,000. Een vignet kan in Tsjechië gekocht worden bij de lokale VVV kantoren, ambasades of gewoon bij tankstations langs de betreffende snelwegen.

Autovignet Zwitserland

Het Autobahnvignet is verplicht voor alle snelwegen, dus ook voor aanhangers en caravans. Het autobahnvignet is in Zwitserland onder andere verkrijgbaar bij alle grensovergangen. In Nederland is het vignet voor personenauto’s en motoren verkrijgbaar bij de ANWB. Het kopen van een vignet in Nederland voorkomt lange wachttijden aan de grens. Voor voertuigen met een totaal gewicht hoger dan 3500 kg dient u aan de grens een zogenaamd Schwerverkehrsabgabe te halen.

[pro_ad_display_adzone id=”8548″]