Winterbanden in Luxemburg

winterbanden luxemburgMet ingang van 1 oktober 2012 zijn winterbanden in Luxemburg ook verplicht bij winterse omstandigheden. Wanneer je op reis gaat naar Luxemburg, of door Luxemburg rijdt, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Alles over winterbanden in Luxemburg, de regels en verplichting hebben wij voor je op een rijtje gezet. Zo kan jij je goed voorbereiden op je reis naar Luxemburg en genieten van een zorgeloze vakantie. 

Winterse omstandigheden

Bij winterse omstandigheden ben je in Luxemburg verplicht om, net als in bijvoorbeeld Duitsland, winterbanden te hebben onder je auto. Dit geldt voor mensen die op reis gaan naar Luxemburg of door Luxemburg rijden. De winterbanden moeten de aanduiding M+S (modder + sneeuw) of het sneeuwvlok symbool hebben. 

Onder winterse omstandigheden vallen ijzel en gladheid door sneeuw, maar ook sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming. Deze winterse omstandigheden vinden niet alleen in de wintermaanden plaats, maar kunnen ook buiten het winterseizoen optreden. Wanneer je zonder winterbanden rijdt in winterse omstandigheden riskeer je een boete. 

Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen mogen in Luxemburg alleen gebruikt worden op sneeuw en ijs. Echter zijn sneeuwkettingen in Luxemburg niet geschikt voor doorgaande wegen, zoals snelwegen. Hierdoor zijn sneeuwkettingen geen alternatief voor sneeuwbanden. 

Maar soms zijn sneeuwkettingen zelfs verplicht in Luxemburg. Dit wordt duidelijk aangegeven door een verkeersbord. Neem dus naast winterbanden altijd sneeuwkettingen mee naar Luxemburg.

Kortom, wanneer je op reis gaat naar of door Luxemburg is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zorg dat je auto over winterbanden beschikt en neem tevens sneeuwkettingen mee voor op de banden. Zo voorkom je een boete en kan je optimaal genieten van je reis!