Winterbanden in Frankrijk

winterbanden in frankrijkWinterbanden in Frankrijk, verplicht of niet? Wanneer je op reis gaat naar Frankrijk wil je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid zijn. Zo wil je ook weten of winterbanden verplicht zijn tijdens een bezoek aan Frankrijk. Wij vertellen je alles over de regels omtrent het gebruik van winterbanden in Frankrijk en of het verplicht is om deze te hebben of niet. 

Op naar Frankrijk!

Wanneer je in de winterperiode op reis gaat naar Frankrijk wil je je zo goed mogelijk voorbereiden. Je zoekt een leuke accommodatie en pakt je koffer zo nauwkeurig mogelijk in. Echter moet je ook de auto niet vergeten. Zeker in de winterperioden is de veiligheid van je auto erg belangrijk. Laat je auto dus nakijken voordat je op reis gaat en eventueel winterbanden onder je auto zetten. 

Verplicht of niet?

Winterbanden zijn in Frankrijk niet verplicht. Echter wordt het gebruik van winterbanden in Frankrijk wel aangeraden. Winterbanden moeten in dat geval een profieldiepte hebben van 3,5 millimeter en een M+S aanduiding hebben. Tevens is het gebruik van winterbanden wel verplicht als dit staat aangegeven met een verkeersbord. 

Sneeuwkettingen

In Frankrijk ben je verplicht om sneeuwkettingen om je banden te hebben wanneer dit staat aangegeven met een blauw verkeersbord. Op deze verkeersborden kan je de tekst ‘pnues à neige admis’ vinden. Dit betekent dat winterbanden ook gebruikt mogen worden in plaats van sneeuwkettingen. 

Het dragen van sneeuwkettingen geldt ook voor aanhangwagens. Net als in Duitsland en Zwitserland is de maximumsnelheid met sneeuwkettingen 50 kilometer per uur. Lees echter eerst goed de gebruiksaanwijzing van de sneeuwkettingen. Hier kan je soms een andere maximumsnelheid vinden. 

Kortom, voor een ontspannen vakantie in Frankrijk ga je goed voorbereid op reis. Kies voor de juiste winterbanden en sneeuwkettingen. Zo kan je zorgeloos genieten van een reis naar Frankrijk.