Trolley

trolley, trolley als handbagage, trolley tipsDe welbekende trolley, je gaat op vakantie met het vliegtuig en wat neem je mee? Juist je trolley, die wil je meenemen. Hij is super handig, hij is klein, kan goed vervoerd worden met zijn wieltjes, maar is het de juiste beslissing als handbagage in het vliegtuig?

Trolley als handbagage: ja of nee?

Over de handbagage trolley worden nog wel eens twijfels getrokken, je zit natuurlijk vast aan een hoop regels. De afmetingen van de handbagage moeten precies zijn en het gewicht mag ook niet overschreden worden. De ene luchtmaatschappij is hier strenger in dan de ander.

Is het dan wel de juiste beslissing om een trolley mee te nemen? Het antwoord is ja.

Trolley en handbagage regeltjes

Regels, regels en nog eens regels. Ook je trolley handbagage moet eraan voldoen. Met de afmetingen en het gewicht van de trolley zal je rekening mee moeten houden. Luchtvaartmaatschappijen kunnen soms verschillen van afmetingen voor de handbagage, dit zijn over het algemeen de afmetingen voor de handbagage (lengte + breedte + diepte):

  • 56x45x25 centimeter
  • 55x35x25 centimeter
  • 55x40x20 centimeter

Aan deze afmetingen moet dus je trolley handbagage voldoen, check van te voren wel even wat de afmetingen zijn voor de luchtvaartmaatschappij waarmee jij vertrekt om problemen te voorkomen.

Het gewicht waar je handbagage trolley aan mag voldoen is verschillend met luchtvaartmaatschappij waar je mee reist. Deze maximale gewichten verschillen van vijf tot tien kilo. Check dus ook het maximale gewicht van te voren bij je luchtvaartmaatschappij, want anders kan je geld gaan afrekenen.

De voor- en nadelen van een trolley

Er zitten natuurlijk verschillende voor- en nadelen verbonden aan het gebruik van een trolley als handbagage. Wij hebben een aantal van deze voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Het grootste voordeel van de trolley handbagage is dat het makkelijk in gebruik is: je hoeft niet met zware tassen te sjouwen, maar je zet hem gewoon op wieltjes en hij rijdt achter je aan. Ook zitten je spullen veiliger in een trolley: er zit namelijk vaak een slot op. Dit is een cijferslot of hangslot.

Wel moet je erop letten dat trolleys er in allerlei maten en materialen verkrijgbaar zijn en daar vind je de voor- en nadelen.

Reis je naar veel ‘natte’ of ‘vochtige’ gebieden? Dan is de harde trolley handbagage een betere keuze dan de zachte trolley, deze is namelijk waterdicht.

Wil je je handbagage trolley volstoppen met (extra) kleren? Kies dan voor een zachte trolley, hier kan vaak meer in.

De nadelen die je vindt bij een handbagage trolley is dat afmetingen soms niet kloppen en dat vliegtuigmaatschappij hem dan niet accepteren als handbagage. Wil je dit probleem voorkomen? Check dan de afmetingen van te voren goed op je site van je vliegtuigmaatschappij en koop een trolley die zeker niet groter is dan die afmetingen.

De keus is dus makkelijk gemaakt: er zitten meer voordelen dan nadelen aan het gebruik van een handbagage trolley.