Handbagage Easyjet meenemen op vakantie

easyjet handbagageWil je weten welke afmetingen handbagage Easyjet hanteert? Per airline verschillen de afmetingen en het gewicht van handbagage en daarom is het verstandig om goed op te zoeken aan welke voorwaarden jouw handbagage Easyjet moet voldoen.

Afmetingen handbagage

De afmetingen handbagage die Easyjet hanteert zijn 50x40x20 cm. Het is handig om te weten dat binnen deze afmetingen ook de eventuele wielen en handvatten passen. Per persoon is het mogelijk om één stuk handbagage van deze afmetingen mee te nemen. Belangrijk om te weten is overigens dat kinderen welke meereizen op schoot geen recht hebben op handbagage.

Gewicht handbagage

De handbagage Easyjet hoeft niet aan een bepaald gewicht te voldoen. Het gewicht handbagage maakt bij Easyjet niet veel uit zolang je deze maar zonder hulp in de bagagevakken boven je hoofd kunt plaatsen in de cabine.

Verder is het zo dat op volle vluchten er niet altijd plaats is voor de handbagage in de bagagevakken in de cabine. Het kan daarom voorkomen dat de bemanning vraagt of je de handbagage onder je stoel kunt plaatsen.