De ideale reiskoffer

De ideale reiskoffer dat is een belangrijke stap die je gaat zetten als je op vakantie gaat. Hoe vind je deze perfecte reiskoffer, waar moet je aan denken en waar moet je zoeken? Ga je naar een fysieke winkel of zoek je online verschillende websites af? En hoe weet je nou dat deze koffer heel blijft tijdens jouw vakantie? Lees hier tips en advies voor het vinden van jouw ideale reiskoffer.

Koop hier een reiskoffer

Reiskoffer tip één: Materiaal

In jouw zoektocht naar je ideale reiskoffer is tip één om te kijken naar het materiaal. Je hebt de keuze uit twee soorten materialen voor je reiskoffer: harde koffers of zachte koffers.

Ben je van plan om naar een vochtige plek te gaan, reis je per boot, verblijf je op een eiland of is de kans dat je koffer met water in aanraking komt groot? Kies dan voor een harde reiskoffer. Je inhoud blijft netjes en deze koffers zijn waterbestendig, ze zijn eenvoudig schoon te maken en hebben vaak een strak design.

Wil jij goedkoper uit zijn? Heb je geen koffer nodig die water afstoot? Wil jij extra bagage mee kunnen nemen? Dan is jouw ideale reiskoffer een zachte koffer. Deze hebben vaak uitschuifbare vakken een voordeel hiervan is dat de inhoud flexibel aan te passen is en de koffers zijn vaak een tikkeltje goedkoper.

Reiskoffer tip twee: Slot

De tip die je mee moet nemen naar je zoektocht naar de perfecte reiskoffer als je naar Amerika gaat is een TSA-slot. Ga jij naar de V.S. dan heb je de kans dat de douane je koffer willen bekijken van binnen en je slot open gebroken wordt en je dus zonder slot verder moet. Wil je dit voorkomen? Zorg dan dat je reiskoffer een TSA-slot heeft, tot dit slot hebben de Amerikaanse douane toegang zonder deze open te breken.

Ga je niet naar Amerika dan hoef je je geen zorgen te maken over een TSA-slot, maar zorg er wel voor dat je koffer altijd over een slot beschikt. Een reiskoffer zonder slot is makkelijker open te maken en kun je doei zeggen tegen je kostbare spullen. Je hebt de keuze uit een hangslot en een cijferslot, het cijferslot is het veiligst aangezien jij de enige bent die de code weet. Een hangslot kan nog opengebroken worden en loop alsnog het risico om je spullen kwijt te raken.

Waarvoor een slot ook erg belangrijk is: drughandel, diefstal of andere illegale spullen. Zonder slot is het namelijk gemakkelijk voor anderen iets in jouw koffer te stoppen en in het ergste geval zit je jaren achter de tralies in Nederland óf in een ander ver land. Dat is natuurlijk iets wat je absoluut niet wil, zorg er dus voor dat je een goed slot op je koffer hebt.

Reiskoffer tip drie: kleur

Wil jij de absolute zekerheid dat jij je reiskoffer niet kwijtraakt? Kies dan voor een koffer met een knalkleur of een uniek patroon. Je herkent je reiskoffer meteen op de bagageband en als je hem kwijt raakt heb jij een specifieke beschrijving en is je koffer binnen no-time gevonden.

Reiskoffer tip vier: wieltjes en handvatten

Als jij over een kleine reiskoffer beschikt zijn twee wieltjes ideaal: je kunt je koffer gemakkelijk verplaatsen over ongelijke grond of ongelijke terreinen. Beschik jij echter over een grote reiskoffer dan zijn meer wieltjes een musthave. Kies voor een grote koffer met vier wieltjes én meerder handvatten: eentje in de lengte en eentje in de breedte, dan kunnen jij én je koffer alle kanten op. Ook is een tip om te kijken of je een uitschuifbare handvat hebt op jouw reiskoffer, zodat je deze kan aanpassen naar je lengte.
Bekijk hier verschillende soorten koffers

Praktische tips koffer inpakken

Met deze tips ben je dichterbij het vinden van jouw ideale reiskoffer. En met de volgende praktische tips voor je reiskoffer kan jouw vakantie niet meer stuk .

  1. Ga je met zijn tweeën of meer op vakantie? Verdeel dan jullie bagage over de twee koffer. Raakt er een koffer kwijt? Dan heb je nog de helft van ieders bagage over
  2. Is je koffer beschadigd terug gekomen van de transport band? Meld dit direct, je krijgt waarschijnlijk een vergoeding van je luchtvaartmaatschappij.
  3. Neem jij kleren mee waar veel lucht in zit? Gebruik vacuümzakken, door vacuümzakken kan je 70% meer bagage kwijt in je reiskoffer (Let wel op dat dit voor de terugweg vaak lastiger is)
  4. Wil je zware dingen meenemen? Stop ze in je handbagage of koop ze op je bestemming. Dit om je koffer zo licht mogelijk te houden en plaats te maken voor meer bagage
  5. Check alle informatie over je reiskoffer die je nodig hebt voor een zorgeloze vakantie op de site van jouw luchtmaatschappij. Informatie zoals afmetingen en het maximale gewicht voor je reiskoffer zijn belangrijk om te weten.

Na deze tips zet je een stapje dichterbij het vinden van jouw ideale reiskoffer en een zorgeloze vakantie.