Handbagage Transavia meenemen

Alles wat je moet weten over het meenemen van handbagage bij Transavia

Ga je binnenkort vliegen met Transavia? Super! Dan wil je natuurlijk zorgeloos aan je vakantie beginnen. Om je daarbij te helpen, hebben we hier alle info verzameld die je nodig hebt over het meenemen van handbagage bij Transavia. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij de gate!

Update 2024: Let op Transavia kan kort voor vertrek nog een toeslag berekenen voor kosten van bagage

Afmetingen en gewicht van handbagage bij Transavia:

Transavia hanteert specifieke afmetingen voor handbagage, namelijk 55x40x25 cm. Ook is er een maximale gewichtslimiet van 10 kilo. Door deze richtlijnen alvast goed in je oren te knopen, voorkom je extra kosten of het noodgedwongen moeten inchecken van je bagage als ruimbagage. Voor alle airlines kan je hier makkelijk de afmetingen handbagage zien.

Belangrijk om te onthouden:

  • Je mag per persoon één stuk handbagage meenemen.
  • Een handtas plus een trolley? Dat is helaas niet toegestaan. Kies één item dat binnen de richtlijnen past.
  • Accessoires zoals een cameratas of laptoptas tellen ook als je ene stuk handbagage.
  • Vergeet niet een vakantie checklist te maken, zodat je vooraf weet wat je moet meenemen

Tip voor een vlotte doorloop bij het instappen: Zelfs als je trolley perfect binnen de toegestane afmetingen valt, kan het zijn dat deze op drukke vluchten alsnog in het ruim belandt. Geen zorgen, hiervoor betaal je niet extra, zolang je bagage aan de eisen voldoet. Maar, om het veilig te spelen, is het handig te checken hoe vol je vlucht zit.

Gewicht bagage Transavia besparen

Wil je gewicht besparen in je koffer als je met Transavia vliegt? Dat is een slim idee, zeker omdat elke kilo telt! Een goede tip is om te kiezen voor lichtgewicht kleding en alleen de essentiële benodigdheden in te pakken. Bedenk goed wat je echt nodig hebt op je reis.

Een andere handige strategie is om zwaardere items, zoals boeken of een extra paar schoenen, in je handbagage te doen, mits deze binnen de toegestane afmetingen en het gewicht valt. Zo houd je ruimte over in je koffer en voorkom je extra kosten. Vergeet niet om gebruik te maken van vacuümzakken, die kunnen helpen om je kleding compact te houden en meer ruimte te besparen. Met deze adviezen start je je vakantie met Transavia zo licht en zorgeloos mogelijk!