Goedkope koffers

goedkoper koffer, goedkope koffer tips, tips goedkope koffer kopenEen goedkope koffer aanschaffen voor je volgende vakantie? Heb je nog twijfels of weet je niet zo goed hoe je er naar moet zoeken? Hoe duur is eigenlijk een gemiddelde koffer? Hoe vind je een goede goedkope koffer die ook goed is van kwaliteit? Lees de tips en advies hier.

Waar moet een goedkoop koffer aan voldoen?

Een goede koffer gaat boven een goedkope koffer. Je kunt de goedkoopste koffer kopen die je tegenkomt, maar wat je niet wilt is dat met het eerste beste stootje je koffer uit elkaar valt of dat er gemakkelijk iets uit je koffer gehaald kan worden. Daarom is het belangrijk om op bepaalde punten te letten waar ook een goedkope koffer aan moet voldoen.

Een slot is een must ook voor een goedkope

Een slot is dan ook musthave nummer één op je goedkope koffer. Wil jij met een veilig goedkoop koffer reizen dan is stap één op zoek gaan naar een goedkope koffer met een slot. 

Ga je naar Amerika of ben je van plan hier binnenkort heen te gaan? Schaf dan een koffer aan met een TSA-slot. Verder zijn er koffers met een cijferslot of een hangslot als wil je meer weten over verschillende sloten voor je goedkope koffer.

Wat voor materiaal moet een goedkope koffer hebben?

Je hebt verschillende koffers die uit verschillend materiaal bestaan. Als je een goedkope koffer wilt scoren kun je natuurlijk kiezen voor slap stof, maar kwaliteit staat nog altijd bovenaan want in je koffer zitten immers je waardevolle spullen. Naar het materiaal kijken is dus een noodzaak voor jouw goedkope koffer.

Koffers kunnen bestaan uit de volgende materialen:

  • Nylon: aan een koffer met nylon zitten verschillende voordelen verbonden. Een koffer van nylon weegt bijvoorbeeld minder dan een koffer van kunststof, het is makkelijk te maken én het is goedkoop in aanschaf
  • Paluminium: een koffer van paluminium wat een metaal is gaat een stuk langer mee dan een koffer van nylon. Paluinium is duurzamer en je zal dus minder snel met stukken zitten in je koffer. Toch als je de prijs bovenaan zet ben je duurder uit bij een koffer van Paluminium
  • Polycarbonaat: ga jij naar een warm land dan is deze vorm van kunststof hét materiaal van jouw goedkope koffer. Polycarbonaat is namelijk bestemd tegen hoge temperaturen. Een ander voorbeeld is dat het extreem licht van gewicht is, het is duurzaam, schokbestendig en ook nog milieuvriendelijk
  • Polypropyleen: een goedkoop en zeer sterk materiaal. Ook is deze vorm van kunststof krasbestendig en deze kan gerecycled worden. Ga jij een transcontinentale reis maken dan is jouw goedkope koffer gemaakt van polypropyleen.

Let op de wieltjes van een koffer

Een ander punt om aandacht aan te geven bij de aanschaf van je goedkope koffer zijn de wieltjes. Hoe goedkoop je koffer ook kan zijn, de wieltjes moeten van goede kwaliteit zijn. Vooral als je je bagage over ongelijke grond moet vervoeren zijn wieltjes een grote must. Je zou het niet denken, maar wieltjes gaan snel kapot, vooral als ze van slechte kwaliteit zijn. En je wilt niet middenin je reis met kapotte wieltjes staan want dan mag je je loodzware koffer gaan dragen. Ben dit drama voor en lees de tips over wieltjes.

Moet je nou gaan voor twee wieltjes, of voor vier wieltjes voor je goedkope koffer? En waar moeten de wieltjes zitten? Het is belangrijk om erop te letten bij de aanschaf van je goedkope koffer dat als je koffer verticaal staat hij stabiel staat. Die stabiliteit wordt vaak gevormd door vier wieltjes. Een koffer met vier wieltjes kan je namelijk trekken, duwen en gewoon neerzetten als je moet wachten (heel erg handig!).

Met deze drie punten ga jij het perfecte koffer vinden: een goedkope koffer die ook goed van kwaliteit is én veilig is. Jouw vakantie kan beginnen.