Handbagage KLM meenemen

klm handbagageGa je op vakantie en vlieg je met KLM en vraag je je af aan welke richtlijnen je handbagage moeten voldoen? Je bagage moet voldoen aan bepaalde voorwaarden die KLM heeft opgesteld. Het gaat dan niet alleen om de afmetingen van je koffer of trolley maar ook om het gewicht. Let wel op, de afmetingen handbagage bij KLM kunnen verschillen van andere airlines. Dit omdat elke airline andere voorwaarden en richtlijnen heeft wat betreft de afmetingen en gewicht.

Afmetingen handbagage KLM

Wanneer je op vliegvakantie gaat, is het handig om de afmetingen bagage te weten. Per persoon is het toegestaan om één stuks handbagage mee te nemen, daarnaast mag je vaak nog een kleine rugzak of handtas meenemen. KLM heeft voor deze handbagage de volgende eisen:

  • de afmetingen: 55x25x35 cm. Er wordt ook wel gezegd dat de ?som? van de afmetingen handbagage niet meer dan 115 cm. mogen zijn. Onder de afmetingen handbagage vallen ook handvatten en wielen van een eventuele trolley.
  • Het gewicht (hier komen we zo nog op terug)
  • Wat er in de bagage zit (vloeistof richtlijnen), komen we zometeen ook nog op terug.

Wat betekent 55 x 25 x 35 cm

Dit betekent dat de handbagage een afmeting mag hebben van:

  • 55 cm hoog
  • 25 cm diep
  • 35 cm breedt

Gewicht handbagage KLM

Het gewicht van de handbagage bij KLM mag maximaal 12 kilo zijn. Houdt er rekening mee dat deze regels voor de handbagage niet voor niets opgesteld zijn. Wanneer uw handbagage niet aan de afmetingen en het gewicht voldoen dat KLM opgesteld, kan het zo zijn dat uw bagage alsnog ingecheckt moet worden en in het ruim van het vliegtuig wordt gestald en dat u mogelijk zelfs moet bijbetalen.

Deze afmetingen en het gewicht handbagage KLM zijn gericht op de Economy Class. Voor de Business Class gelden andere regels net als voor leden van het frequent flyer programma. Flyingblue leden mogen namelijk tegen gereduceerd tarief extra bagage meenemen of soms ook juist meer bagage. U kunt dit controleren op uw ticket of via de APP.

Samenvatting afmetingen en gewicht

In de economy class van KLM mag je één stuk handbagage meenemen. 55x25x35 is daar de afmeting voor handbagage. Maximaal gewicht van de bagage is 12 kilo. Let hier bij goed op dat in sommig gevallen ook de rugzak of handtas meegenomen kan worden in het berekenen van het gewicht dat je meeneemt aan boord in het vliegtuig.

In de business class geldt dezelfde afmeting, maar is het meenemen van nog een tas of koffer als bagage met de afmeting 45x20x35 toegestaan. Voor de handbagage KLM gelden verder nog enkele regels.

Zo is het niet toegestaan om ontvlambare/chemische/toxische stoffen, vuurwapens of producten van dierlijke oorsprong mee te nemen. Er geldt ook een maximum voor vloeistoffen. Je mag maximaal 100 ml aan vloeistof meenemen in je handbagage van KLM. Deze moeten wel in een speciale doorzichtige toilettas vervoerd worden. Uitzonderingen hier op zijn:

Aankopen op het vliegveld

Mocht je taxfree willen shoppen op de luchthaven, dan kan dit gewoon. Je mag deze zaken gewoon meenemen aan boord van het vliegtuig hiervoor hoef je geen extra ruimte te kopen. Wel kan het zijn dat wanneer je grote spullen hebt gekocht of wanneer de bagagerekken vol zitten de luchtvaartmaatschappij vraag om je spullen gratis op te bergen in het ruim.

Vloeistoffen die je taxfree koopt moeten natuurlijk vanwege veiligheidseisen verzegeld zijn. Open deze dus niet voordat je het vliegtuig in gaat. Dit telt voor drank, geurtjes maar ook bijvoorbeeld een flesje water. Natuurlijk De vloeibare artikelen zullen verzegelt de winkel verlaten. Goede reis en een fijne vakantie. Denk aan je handbagage KLM!

Geen risico nemen met de bagage bij KLM

Wil je geen risico lopen met de hoeveelheid spullen die mee mag nemen bij KLM? Maak dan in gratis 4 eenvoudige stappen een inpaklijst op meenemen op deze site.

Hoe bespaar je koffer ruimte

Wil je koffer ruimte besparen we? We hebben speciaal voor jou een filmpje gemaakt hoe je de ruimte in je koffer kan besparen.

We hebben ook verschillende andere video’s gemaakt over het voorbereiden van je vakantie. Deze video’s kunnen je helpen bij je vakantie voorbereiding!