Turkije: Side

Side is een klein vissersplaatsje in Turkije en ligt ongeveer 45 kilometer van de luchthaven van Antalya. Side is één van de weinige badplaatsen in Turkije welke zulke adembenemende brede zandstranden heeft. In de omgeving van Side vind je vele Romeinse restanten en ruïnes. Als je door het stadje Side loopt word je spontaan overvallen met een vakantiegevoel. Heerlijke genieten in de zon met een drankje aan de haven terwijl je naar de kleine vissersbootjes en excursieboten op het water kijkt.
Door de populariteit onder de toeristen is Side gegroeid tot één van de mooiste Turkse badplaatsen. In Side vind je alles wat jou de perfecte vakantie geeft, van oude ruïnes tot een luxe resort en van kleine marktkraampjes naar luxe shopping centers.

Het centrum van het Turkse Side is geheel autovrij en ligt mooi bij de zee. Vele café's en restaurantjes hebben een prachtig uitzicht op de zee. Side biedt veel verschillende restaurantjes om heerlijk te kunnen eten, maar ook talloze barren en discotheken waar je het nachtleven van Side kunt ontdekken tot in de vroege ochtend. 

Verder bevinden zich om en in het centrum van Side overblijfselen van de Apollotempel, de oude stadsmuur en de agora waar vroeger slaven werden verhandeld. Er is ook een erg oud theater te vinden waar vroeger plaats was voor wel 18.000 bezoekers.
Het beste tijdstip voor het bezoeken van de ruïnes en de Apollotempel is aan het eind van de dag. Dan maak je ook de zonsondergang achter de Apollotempel mee, deze zorgt zeker voor schitterende foto's!

Als je wilt gaan stappen heb je in Side ook zeker voor de perfecte vakantiebestemming gekozen. Side biedt talloze mogelijkheden waar je tot in de vroege ochtenduurtjes kunt doorfeesten. In Side staat de grootste openluchtdiscotheek van de hele Turkse Rivièra genaamd The Oxyd, waar je zeker een kijkje moet gaan nemen.

Voor de natuurliefhebbers onder ons zijn de Sorgun duinbossen zeker een tip. De Sorgun duinbossen zijn leuk om door te wandelen en je komt hier ook veel Turkse bevolking tegen. Aan de rand van dit bos staat een forellenkwekerij, ook zeker eventjes een korte stop waard om te zien hoe dit kleine bedrijfje nog erg ambachtelijk wordt onderhouden.

Aan de ooskant van Side ligt een groot en breed zandstrand. Er liggen enkele rotsen in de zee, maar verder is dit een heerlijke plek. Aan de westkant loopt een wat smaller zandstrand door tot het Turkse Antalya.

Naast Side ligt Kimkoy, wat een geweldig beachpark heeft. Hier zijn verschillende barren en restaurantjes aanwezig die allerlei Turkse en Europese lekkernijen aanbieden.