Turkije: Antalya

Antalya is de toeristen hoofdstad van de Turkse Rivièra. Antalya ligt aan een gelijknamige baai en heeft rond de 700.000 inwoners. Het toerisme in Antalya is erg toegenomen en de stad is inmiddels van kleine provinciestad gegroeid tot een ontzettende populaire trekpleister voor toeristen.
Antalya wordt omgeven door het schitterende Taurus gebergte en adembenemende stranden met soms indrukwekkende kliffen van wel 12 meter diep. Maar naast dit natuurlijke schoon is er in Antalya nog veel meer te beleven.

De jachthaven van Antalya grenst aan Kaleici, het autovrije oude centrum waar restaurants en winkels vaak tot laat open zijn. In Kaleici kun je ontzettend veel leuke dingen kopen, en ook gemakkelijk afdingen. Verder kun je hier ook van ed mooie oude architectuur van o.a. huizen en gebouwen genieten.
Maar als je meer van moderne winkelstraten houdt, ben je hier ook aan het goede adres. Er zijn ook nieuwe moderne winkels te vinden.

Het Turkse Antalya heeft twee stranden. het Konyaalti strand wat ten westen van de stad ligt, is drie meter lang. Het Konyaalti strand is een kiezenstrand en ligt voor een groot deel aan een promenade en een beachpark. Hier brengen ook veel Turkse inwoners van Antalya hun vrije uurtjes door, zowel op het strand met watersporten als in het waterpark met de vele activiteiten.
Aan de oostkant van Antalya ligt het Lara zandstrand. Aan dit strand liggen vooral grote vijfsterren hotels en moderne winkelcentra. Dit strand is elf kilometer lang, maar toch wordt deze minder goed bezocht als het Konyaalti strand.

In Antalya is verder nog veel meer te beleven. Je kunt in Antalya in de lente namelijk nog skieën. Tussen de maanden januari en april kun je in het Saklikent resort op de Beydag berg skieën, deze berg ligt 50 km. ten westen van Antalya.

Maar ook voor liefhebbers van de natuur is er in Antalya genoeg te ontdekken. Antalya beschikt over een aantal grotten en schitterende nationale parken. Geschiedenis liefhebbers zijn in Antalya ook al aan het juiste adres, naast de binnenstad zelf met de poort van Hadrian zijn er nog meerdere antieke steden en ruïnes in de buurt te bezichtigen. Voorbeelden zijn: Termessos, Side en Perge.