Genieten aan de Turkse zuidkust met een zonvakantie in Turkije

zonvakantie turkijeElk jaar kiezen duizenden Nederlanders voor een zonvakantie naar Turkije, en dan het liefst langs de Turkse zuidkust. Hier genieten zij van de eindeloze stranden. Een zonaanbidder vindt hier vrijwel altijd wat hij zoekt. Turkije heeft hoge temperaturen, die in de zomer continu boven de 30 graden Celcius liggen, en een warme zee. Ook in de winter is het er nog altijd aangenaam aan de zuidkust. De temperatuur komt hier zelden onder de 15 graden. Daarom is een zonvakantie in Turkije een zonzekere keus. 

Veel bezoekers van de Turkse zuidkust komen voor zon, zee en strand en kiezen dan voor de bekende badplaatsen zoals Alanya, Antalya, Bodrum, Side en Marmaris. Maar Turkije heeft meer te bieden dan alleen lekker weer. Je kunt hier namelijk ook terecht voor cultuur, natuur en talloze bezienswaardigheden.

Boek nu een zonvakantie naar Turkije!

Turkije is goedkoop

Toen de eerste Nederlandse toeristen voor een zonvakantie naar Turkije kozen, was dit voornamelijk door de lage prijzen. Maar nog steeds behoort Turkije tot de goedkopere vakantielanden. Natuurlijk is het weer voor veel mensen ook een belangrijke factor. En het klimaat van Turkije is nog zon zekerder dan dat van de klassieke vakantielanden zoals Spanje en Griekenland. Dit maakt dat een zonvakantie naar Turkije de ideale keuze. 

Veel mensen kiezen er voor om met het vliegtuig te reizen. Logisch, want de aanbiedingen van vluchten naar Turkije vliegen je om je oren. Vooral naar de zuidkust kun je vaak een goedkope vlucht boeken. 

All inclusive

De all inclusive formule is op veel zonvakanties naar Turkije van toepassing. Hierbij betaal je de vlucht en het verblijf vooraf, zodat je op je zonvakantie in Turkije zorgeloos kan genieten. Veel mensen vinden deze all inclusive formule ideaal, omdat je van te voren je budget al hebt bepaald en daar geen kosten meer bij hoeven te komen voor eten en drinken. Daarnaast hoef je niet elke dag zelf te koken, of op zoek te gaan naar een restaurant.