Alanya

alanyaAlanya is één van de populairste bestemmingen onder Nederlanders die naar Turkije op vakantie gaan. Alanya is een relatief klein stadje, maar inmiddels uitgegroeid tot een complete, op het toerisme gerichte, bestemming. De winkels zijn tot laat geopend en na het shoppen kun je de avond voort zetten in een van de vele bars en disco’s. Op het gebied van bezienswaardigheden vind je in Alanya, Turkije een druipsteengrot en een indrukwekkend fort uit de dertiende eeuw op een rots. 

Boek hier je vakantie naar Turkije!

Klimaat Alanya

De temperatuur ligt in de zomer in Alanya in Turkije vrijwel altijd boven de 30 graden en regelmatig zelfs boven de 40. Met zulke temperaturen kan je beter rustig bij het hotel, bij het zwembad en in de schaduw blijven. Maar in het voorjaar en het najaar is de temperatuur een stuk aangenamer. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 23 graden. Zonaanbidders komen er dan ook ruimschoots aan hun trekken op de brede zandstranden.

Excursies in Alanya

In Alanya, Turkije zelf heb je, naast de druipsteengrot en het fort uit de dertiende eeuw, niet veel bezienswaardigheden. Zo heb je er verschillende lokale excursies die je langs enkele attracties, winkels of ateliers brengen. Je kan er echter ook voor kiezen om een excursie te boeken. Dit kan je doen via je reisorganisatie, maar het is ook mogelijk om dit ter plekke te doen. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een jeepsafari door het prachtige landschap van Alanya, Turkije. Ook is het mogelijk om te gaan wildwaterkanoën of raften op de rivier die in het Taurusgebergte ontspringt. 

Accommodaties Alanya

De meeste hotels in Alanya in Turkije bevinden zich aan de rand van de boulevard. Er zijn ook een aantal hotels die zich aan de zeezijde van de boulevard bevinden, en zelfs een aantal aan het strand! Het is dan ook belangrijk om van te voren je wensen van je vakantie in Alanya vast te stellen. Wil je dicht bij het strand verblijven of zit je liever vlak bij het centrum? Omdat Alanya een zeer toeristische bestemming is, vind je door de gehele stad verschillende restaurantjes, winkels en marktjes. 

Kortom, Alanya en Turkije hebben veel te bieden als het gaat om vakanties!