Het Turkse paradijs Dalyan

De Turkse badplaats Dalyan staat op nummer 1 van beste strandbestemmingen in Europa. Dalyan is een prachtig vissersdorp in Turkije waar je kunt genieten van het strand, de cultuur en de natuur. Dalyan is een beschermd natuurgebied waar onder andere de Caretta Caretta schildpad wordt beschermd.

Dalyan is een kleine stad welke aan de zuidwest kust van Turkije ligt. De badplaats Dalyan ligt in een natuurlijk beschermde omgeving en is een waar paradijs van natuurlijke schoonheid en ultieme rust. Toerisme is er ook te vinden in Dalyan, maar wel op een rustige manier. Massatoerisme is niet te vinden in het Turkse Dalyan.

Bezienswaardigheden in Dalyan

In Dalyan is genoeg te beleven voor mensen welke niet elke dag aan het strand of zwembad willen ontspannen. Dalyan is een romantisch stadje met een haven waar prachtig gekleurde bootjes liggen. Met de boot kunnen toeristen de rivier afvaren richting het strand. De gehele delta bij Dalyan is beschermd waardoor hier verschrikkelijk veel soorten vogels te zien zijn en drie verschillende soorten schildpadden leven.

De volgende bezienswaardigheden zijn een must wanneer je op vakantie gaat naar het Turkse Dalyan:

  • Iztuzu beach, spot hier onder andere de beschermde Caretta Caretta schildpad
  • Oude rotstombes
  • Dalyan modderbaden
  • Wekelijkse markt
  • Maak een boottocht