Marmaris, de prachtige Turkse badplaats

marmarisMarmaris is één van de populairste badplaatsen in Turkije. Marmaris is gelegen in Turkije aan een besloten baai met prachtig helder water aan de Lyrische Kust, op het kruispunt van de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee. Marmaris, Turkije is een zeer populaire vakantiebestemming, vooral onder Nederlanders. Maar toch is het toerisme in Marmaris niet zó massaal als bijvoorbeeld in Alanya. 

Het weer in Marmaris

In de zomermaanden kan het in Turkije, dus ook in Marmaris, erg heet zijn. Temperaturen boven de 40 graden zijn dan ook geen uitzondering. Door deze hete zomers in Turkije is een vakantie in het voorjaar of najaar naar Marmaris heel erg aan te raden. Door het milde klimaat is de temperatuur dan ook nog zeker aangenaam. Ook het water, van zowel de zwembaden als de zee, blijft het gehele jaar lekker warm. 

Boek hier je vakantie naar Turkije!

Stranden Marmaris

Het strand van Marmaris is klein, wat misschien de reden is dat Marmaris een stuk minder toeristisch is vergeleken met andere badplaatsen in Turkije. Buiten de stad vind je echter betere stranden. Richting de stad Içmeler in Turkije vind je bijvoorbeeld een stuk bredere stranden. 

Op een half uurtje van Marmaris vandaan vind je een aantal topstranden, zoals het Kleopatra strand. Vaak kan je hier gemakkelijk komen met zowel shuttlebussen als taxi’s, welke vaak vanuit de accommodatie geregeld kunnen worden. 

Uitgaan in Marmaris

Marmaris staat vooral bekend om zijn uitgaansgelegenheden en zijn jongerenvakantie. De stad heeft twee uitgaanscentra, namelijk:

  • Long Beach
  • Barstreet

In Barstreet vind je verschillende grote discotheken. Ook in deze uitgaansgelegenheden vind je weer veel Nederlanders. Zij komen vooral op bars als feestcafé De Rembrandt, Het Leidse Plein en Club Areena af. In deze uitgaansgelegenheden in Marmaris, Turkije kan je tot diep in de nacht doorfeesten.

Marmaris is echter niet alleen onder jongeren populair. Ook zijn er genoeg resorts welke zeer populair zijn onder families met kinderen. De kinderen zullen zich hier geen moment vervelen en jij kan genieten van een zorgeloze vakantie in Marmaris, Turkije!