Side, populaire Turkse badplaats

side, turkije, populaire badplaatsSide is een populaire badplaats in Turkije, waar veel te beleven en te zien is. Side is van oorsprong een oude haven en heeft veel van zijn oude karakter behouden. Zo vind je in Side, Turkije, veel ruïnes en monumenten. In de vakantieperioden kan het erg druk zijn in Side, maar toch vind je nog veel van de oorspronkelijke sfeer er terug. Dit is ook wat Side zo populair maakt, het is een echt authentiek dorp in Turkije. Side is inmiddels dan ook uitgegroeid tot een gezellige badplaats met leuke winkelstraatjes en gezellige restaurants waar je heerlijk kan eten. 

Heerlijk genieten aan het strand

In het oostelijk deel van Side ligt een breed zandstrand. Het strand loopt geleidelijk af in de zee. Een ideale locatie dus om te genieten van het heerlijke weer in Turkije. In het westelijke gedeelte van Side vind je nog een zandstrand, echter is deze wat smaller. Dit strand loopt door tot de Turkse stad Antalya. Vlakbij Side vind je Kumköy, een badplaats die een geweldig beachpark heeft. Je vind hier diverse restaurants en barretjes waar je kan genieten van zowel de Turkse als de Europese keukens. 

Boek hier je vakantie naar Turkije!

Bezienswaardigheden

Ieder jaar kiezen duizenden mensen voor een vakantie naar Side. Dit is niet alleen vanwege het prachtige weer in Turkije, maar ook vanwege een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Aan het einde van de achttiende eeuw kende Side een periode van bloei. Uit deze bloeiperiode resteren enkele prachtige ruïnes en monumenten, welke nu te bezichtigen zijn. Een aantal bekende bezienswaardigheden in Side zijn bijvoorbeeld de tempel van Apollo, het amfitheater en de oude haven. 

In Side is veel van de Romeinse tijd terug te zien. Zo vind je er een mooi Romeins aquaduct, die werd gebruik om water vanuit de bergen te vervoeren. Tevens vind je het prachtige Agora, een oude verzamelplaats, en de Romeinse Baden, waar je nu een museum vindt. 

Het weer in Side

Side heeft een zacht mediterraan klimaat, wat er voor zorgt dat het hier het gehele jaar goed weer is voor een heerlijke vakantie in Turkije. Echter is het in het najaar goed mogelijk dat er hier en daar een buitje valt. Dit duurt vaak niet lang en het klaart dan meestal al snel weer op. Van april tot en met november ligt het kwik tussen de 20 en 30 graden Celsius, wat het goed vertoeven maakt in Side. Van december tot en met maart is het zo’n 17 graden Celsius.