Kusadasi, prachtige Turkse badplaats

kusadasi, turkije, prachtige badplaatsKusadasi is een gezellige badplaats in Turkije waar je alles vindt wat je van een vakantie verwacht. Zo vind je in Kusadasi een prachtige boulevard langs de kust van de Turkse stad. Hier vind je leuke winkeltjes en gezellige restaurants en bars. Ook het centrum van Kusadasi is erg populair. Zo vind je in het nieuwe centrum van Kusadasi veel moderne winkels, waar je leuk kan shoppen, en in het oude centrum vind je kleine, smalle straatjes met leuke winkeltjes. In Kusadasi ligt een prachtige jachthaven, welke een Mediterrane aanblik schenkt. 

Kortom, in Kusadasi vind je alles wat je zoekt voor een geweldige vakantie aan de Turkse kust. In dit artikel zullen wij in het kort beschrijven wat je allemaal kan beleven in Kusadasi.

Boek hier je vakantie naar Turkije

Enorme groei

Kusadasi is de afgelopen 30 jaar enorm gegroeid en hierdoor ontzettend populair geworden. Vooral onder toeristen uit Europa is Kusadasi een populaire bestemming. Zij komen vaak voor de all inclusive vakanties, waarbij je onbeperkt kan genieten. Ieder jaar meren er ook honderden cruiseschepen aan in Kusadasi. Deze schepen reizen door de Egeïsche zee en meren aan voor een korten stop in de prachtige haven van Kusadasi. Kusadasi ligt vlakbij verschillende oude steden in Turkije. Zo vind je op een paar kilometer afstand steden als Selçuk, Priëne en Didyma. In deze steden vind je verschillende overblijfselen uit de Romeinse tijd. 

Populairiteit

Ondanks dat er in Kusadasi weinig historische bezienswaardigheden te zien zijn, is deze stad in Turkije toch heel erg populair. Dit komt vooral door de grote aantallen hotels, restaurants, winkels en het bruisende nachtleven. Ook vind je in Kusdasi verschillende mooie zandstranden, waar je heerlijk kan genieten van de zon en het heerlijke zeewater of één van de vele watersporten kan beoefenen. 

Klimaat in Kusadasi

Kusadasi is één van de populairste badplaatsen van de Egeïsche kust in Turkije. Deze populariteit komt vooral door het heerlijke weer in Kusadasi. Kusadasi beschikt namelijk over een mediterraan klimaat, met hete zomers en milde winters. Hierdoor is Kusadasi het hele jaar door geschikt als bestemming voor zonvakanties. Kusadasi heeft gemiddeld zo’n 300 dagen zon per jaar.