Vakantie naar Side in Turkije geboekt

Side is een badplaats in Turkije welke licht aan de Turkse Riviéra, de zuidkust. Side heeft twee prachtige zandstranden en beschikt over een historisch stadscentrum wat zeker een bezoekje waard is. Side ligt tussen de grotere steden Antalya en Alanya in, vlakbij Manavgat.

Side is een erg charmante Turkse badplaats welke geliefd is bij vele toeristen. Nog altijd is Side een antiek Romeins stadje met een indrukwekkend amfitheater, ruïnes en antieke oude straatjes en steegjes. Tevens is de marktplaats waar vroeger slaven werden verkocht te bezichtigen.

Omgeving Side
In Side zijn er talloze terrasjes, barretjes en restaurantjes te vinden waar je kunt genieten van de speciale barbecue gerechten. De meeste zijn gelegen aan de kustlijn zodat je kunt genieten van de zonsondergang. Het is zelfs mogelijk om aan de kust waterschildpadden of dolfijnen te spotten!

Maar ook winkelen is hartstikke leuk in Side, er zijn talloze straatjes en steegjes met handelaren die werkelijk van alles verkopen. Van Turkse lekkernijen tot allerlei soorten handwerken en merkkleding (deze is vaak wel nep).

Tips
Wanneer je op zoek bent naar leuke activiteiten en tips in de buur van Side, hebben wij een aantal leuke tips voor je. Zo zijn de watervallen van Manavgat een ware trekpleister. Maar ook het Aspendos Theater en het Nationaal Park Köprül zijn erg in trek bij toeristen.

Daarnaast zijn er nog talloze activiteiten in Side welke je kunt doen. Denk aan diverse watersporten, paardrijden, quadrijden, rafting, een jeepsafari of boottocht en meer. Een bezoekje aan de Hammam mag natuurlijk niet ontbreken wanneer je in Turkije op vakantie gaat. Kortom, in de Turkse badplaats Side hoef je je nooit te vervelen!