Mallorca: El Arenal, Bezienswaardigheden

Het strand van El Arenal is ongeveer twee kilometer lang en perfect om te genieten van een strandvakantie. Aan zee waait er vaak een lekker windje wat het zonnen vaak aangenamer maakt dan dat je uit de wind aan het zwembad ligt.
Op het strand van El Arenal kun je overal wel zonnebedden of parasols huren en er zijn tevens douches en toiletten beschikbaar. Over het gehele strand staat om de zoveel meter op de boulevard een strandtent, ook wel 'Balneario' genoemd. Deze hebben allemaal een nummer, dus als je goed onthoud bij wel 'Balneario' je zit, is het gemakkelijk je plekje op het strand terug te vinden als je even het strand verlaat.

Verder is er in El Arenal nog veel te zien. Als je een wandeling maakt door de smalle villawijk van het stadje El Arenal heb je door de palmbomen en de sfeer écht het gevoel in Spanje zijn. Ook is er een mooie haven waar erg mooie luxe jachten te bewonderen zijn.

In het centrum van El Arenal kun je ook lekker winkelen. Er zijn verschillende soorten winkels en er is een grote supermarkt. Wekelijks is er ook een gezellige markt waar je van alles kunt kopen.
Maar als je een dag écht goed wilt gaan shoppen is de hoofdstad Playa de Palma wel echt een aanrader. In deze hoofdstad is ook genoeg te zien en deze beschikt tevens over velen leuke winkels. Waaronder ook de bekende Zara/H&M/Mango etc.

 Wat ook een erg unieke ervaring is een boottocht met een glasbodemboot. Het dek van de boot is van glas waardoor je naar de prachtige bodem kunt kijken. Maar er zijn ook normale boottochten mogelijk langs de haven e.d.

Net buiten El Arenal ligt Aquacity Park, dit is een waterpark wat gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Dit park is voorzien van allerlei spectaculaire glijbanen e.d. waar je de gehele dag waterplezier hebt.