Turkije: Alanya

Alanya staat bekend als het 'Miami' van Turkije. In Alanya liggen de mooiste zandstranden van Turkije en deze zijn wel kilometers lang. Er is zelden veel wind in Alanya, dat komt omdat deze stad tussen het Taurus gebergte ligt.
Ook is Alanya uitgegroeid tot één van de populairste toeristenplaatsen in Turkije. Ook in de winter komen steeds meer toeristen naar Alanya, dit mede door het subtropische klimaat.
Bij de haven van Alanya is het 's avonds ontzettend druk met vele toeristen, dit geeft wel een echte gezellige sfeer, mede door de vele restaurantjes en barretjes. Hoog boven Alanya ligt een indrukwekkende burcht welke 's avonds erg sfeervol verlicht is. Deze burcht kun je al van verre zien.

Alanya is een erg druk bezochte badplaats. Langs de lange boulevard heb je vele middelgrote en kleine accomodaties. In het oude centrum van Alanya zijn ontzettend veel winkeltjes te vinden. In het hoogseizoen krioelt het van de toeristen in Alanya.

De zandstranden van Alanya zijn gedeeltelijk bedekt met kiezels en fijngrind. De bodem van de zee is bedekt met keien en kiezels. Op sommige plaatsen wordt het strand onderbroken door rivierbeddingen welke in de zee uitmonden.
Op het gehele strand van Alanya kun je ligbedden en parasols huren om te genieten van een heerlijke stranddag. Er zijn ook douches, toiletten en kleedkamers aanwezig. Ook zijn er ongeveer 25 strandbarren te vinden over de stranden van Alanya.

Een uniek momument in Alanya is de Rode Toren, deze ligt naast de jachthaven. Het is in 1226 opgezet voor militaire doeleinde en havencontrole. De rode toren is met zijn achthoekige vorm nu het symbool van Alanya.