Rugby Schotland

rugby schotland, schotland rugbyRugby in Schotland, een van de buurlanden van het geboorteland Engeland is ook een echt rugbyland. Ze behoren tot de top tien beste rugbylanden ter wereld. Ze hebben met elk WK deelgenomen en Schotland scoorde met rugby ook enorm goed in de zeslandentoernooien. Dat Schotland een echt rugbyland is, is een feit, maar hoe zijn ze begonnen, hoe zijn ze ontwikkeld en waar staan ze nu?

Het begin van rugby in Schotland

De succesvolle geboorte van rugby in Schotland was in 1871, toen ze hun eerste interland speelde tegen Engeland en gelijk de klapper sloegen en met 4-1 wonnen. Voor ongeveer 4000 toeschouwers maakte Schotland met zijn rugbyteam Engeland in en de was het begin van de strijd tussen de twee aartsrivalen.

Het Schotse rugbyteam

Het Schotse rugbyteam, dat veel overwinningen heeft binnen gehaald voor de rugby in Schotland, is vertegenwoordiger van Schotland in de internationale wedstrijden.

Het Schotse rugbyteam heeft Schotland en zijn rugby maar liefst 22 keer tot winnaar gemaakt in het zeslandentoernooi waarvan drie keer een grand slam.

De distel, het symbool van Schotland staat ook als symbool voor het rugbyteam van Schotland.

Het tenue

Het Schotse rugbyteam heeft zeventien jaar lang het whiskeymerk The Famous Grouse als trouwe sponsor gehad. Het tenue was dan ook bedrukt met de afkorting TFG. Na zeventien jaar als trouwe sponsort kapte The Famous Grouse in 2007 het rugbyteam te sponsoren.

Tegenwoordig is ?Murray? te zien op de shirts van het Schotse rugbyteam. De nieuwe sponsor is dan ook wel het bedrijf van zakenman Sir David Murray.

Het mooie tenue van het Schotse rugbyteam waar Murray als sponsor op te zien is heeft een prachtige blauw met witte kleur. Gedetailleerd met verschillende strepen op de borst en op de broek, maakt het tenue tot één geheel.

Het rugby stadion van Schotland

De meeste thuiswedstrijden van de rugby in Schotland worden gespeeld in het Murrayfield Stadium in Edinburgh. Met zijn 67.800 plaatsen maakt dit het thuis stadion van rugby in Schotland. De laatste jaren worden er ook rugby wedstrijden gespeeld in andere stadia. Rugby wedstrijden van Schotland worden gespeeld in Hampden Park in Glasgow en het McDiarmid Park in Perth.

Rugby Schotland en het wereldkampioenschap

Het rugbyland Schotland heeft zich bewezen en heeft elk jaar in het wereldkampioenschap Rugby gestaan. Zich door rondes heengeslagen en meerdere malen de kwartfinale bereikt. Ook aankomend WK rugby 2015 zijn ze weer gekwalificeerd. Hier een overzicht van de afgelopen WK?s rugby:

  • WK 1987: in het eerste WK schopte het rugby van Schotland zich tot de kwartfinale
  • WK 1991: in 1991 werd het Schotse rugbyteam vierde
  • WK 1995: ook ditmaal kwam Schotland met zijn rugby tot de kwartfinale
  • WK 1999: de kwartfinale werd dit jaar weer bereikt door het schotse rugbyteam
  • WK 2003: voor de derde keer op een rij behaalde het rugby van Schotland het tot de kwartfinale
  • WK 2007: om het leuk te houden kwam het Achotse rugbyteam ook dit jaar tot de kwartfinale
  • WK 2011: in het WK in 2011 deed het Achotste rugbyteam het niet zo goed, ze haalde het maar tot de eerste ronde
  • WK 2015: wat gaat rugbyteam van Schotland ons dit jaar brengen?