Rugby Italië

rugby italië, italië rugby, rugby italy, Rugby in Italië, het land van spaghetti en pizza, lekker ijs, knappe mannen en Vespa?s. Italië is niet bepaald het land waar je rugby achter zou zoeken. Toch is Italië een groeiend rugbyland.

Rugby in Italië wordt steeds populairder en dat is ook te zien aan de resultaten die ze boeken. Italië en rugby waar is het begonnen en waar staan ze nu? Hoe ziet het team er uit en meer wat je allemaal moet weten lees je hier.

Het begin van rugby in Italië

Nog niet zo lang geleden was de eerste kennismaking met Italië en rugby, begin de twintigste eeuw is rugby namelijk geïntroduceerd in Italië.

De Franse studenten op de universiteit van Milaan waren de helden die de sport bekend maakte in Bella Italia. Een demonstratiewedstrijd daar begon Rugby in Italië allemaal mee. In 1910 was de demonstratiewedstrijd tussen het Franse Racing Club Paris en het Zwitserse Servette Geneve. Italië was meteen verkocht: Rugby in Italië was geboren en een jaar later speelde US Milanese als eerste Italiaanse team een rugbywedstrijd. Deze allereerste rugby Italië wedstrijd was tegen de rugby geïntroduceerde Fransen. In ditzelfde jaar (1911) werd de Italiaanse rugbybond opgericht en Italië rugby was een feit.

Italië boekte voor de Tweede Wereldoorlog weinig successen. In de jaren ?80 werd rugby Italië populairder en beter. Italië groeide als rugbyland mede door de buitenlandse spelers en de buitenlandse bondscoaches.

Het Italiaans rugbyteam speelde jaarlijks voor de FIRA Trophy, de wedstrijd waar de beste Europese landen aan meededen. Rugby Italië behaalde successen, ze werden maar liefst negen keer tweede en acht keer derde. De Franse waren ze nog al te goed af tot in 1997, dit was hun eerst en tevens laatste overwinning tegen de Franse.

Het Italiaanse rugbyteam

Het Italiaanse rugbyteam, het team dat Italië rugby vertegenwoordigd in alle internationale wedstrijden. Het Italiaanse rugbyteam behoord tot een van de beste van Europa. De stoere mannen spelen sinds de jaren ?20, sinds de introductie van de balsport internationale wedstrijden.

Het rugby Italië is zich steeds sterker aan het ontwikkelen in 2000 speelde ze dan ook voor het eerst mee aan het zeslandentoernooi. Voorheen het vijflandentoernooi aangezien Bella Italia nog niet mee deed. Ook is Italië vanaf het begin geselecteerd voor het WK rugby, helaas hebben ze het nooit verder geschopt dan de groepsfase.

Het Tenue

Het rugbyteam van Italië met de bijnaam Azzurri komt af van het prachtig blauwe azuurblauwe tenue dat ze dragen. De shirts zijn in prachtig azuurblauw en de broeken hebben de kleur wit. De sokken zijn verschillend, meestal rood of wit. Op de shirts staat het Italiaanse schild getoond en de tenues worden dan ook met trots gedragen.

Het rugby stadion van Italië

Het stadion waar Italië het meest in strijd wat rugby betreft, is het Stadio Flaminio stadion. Het stadion is gelegen in Rome en heeft een capaciteit van 8000 het stadion wordt voor de spectaculaire rugbywedstrijden gebruikt, maar ook voor voetbalwedstrijden.

Italië heeft nog geen stadion voor alleen rugby.

Rugby Italië en het wereldkampioenschap

Sinds de eerste keer dat het WK rugby georganiseerd wordt is Italië een gewaardeerde deelnemer. Echter heeft Italië nog niet veel successen geboekt in het WK rugby. Een deelname is natuurlijk al spectaculair en rugby in Italië is ook van hoog niveau, maar in het WK is het rugby van Italië niet verder gekomen dan de groepsfases. Zullen ze er in 2015 verandering in gaan brengen? Wie weet.