Vaccinatie baby

vaccinatie babyWanneer je op reis gaat zijn vaccinaties soms erg belangrijk, ook vaccinaties voor kinderen. Door middel van vaccinaties ben je beschermd tegen verschillende ziekten. Maar niet alleen volwassenen moeten vaccinaties krijgen. Wanneer je met een baby reist, zijn vaccinaties voor je baby ook erg belangrijk.

Ga dus goed voorbereid op reis en laat je inlichten over de verschillende vaccinaties voor jezelf en voor je baby. In dit artikel lichten we de verschillende soorten vaccinaties voor jou en je baby verder toe.

Gevaar zit in een klein hoekje

Steeds meer mensen maken verre reizen, ook met jonge kinderen of baby?s. In subtropische landen en tevens in Oost-Europa zijn de voorzieningen op het gebied van hygiëne en gezondheidszorg niet zo goed als in Nederland. Hierdoor lopen, niet alleen jij, maar ook je kinderen en/of baby een groter gezondheidsrisico. Kinderen en baby?s zijn namelijk gevoeliger voor verschillende ziekten, warmte, kou en zon dan volwassenen. Laat jezelf en je baby dan ook inenten voordat jullie op reis gaan.

Eerste vaccinatie baby

De meeste baby?s krijgen hun eerste vaccinatie vanaf de leeftijd van twee maanden. Zo worden baby’s ingeënt tegen onder andere polio, kinkhoest, mazelen en rodehond. Tevens worden alle baby?s standaard ingeënt tegen Hepatitis B. Wanneer je op vakantie gaat voordat je kind ingeënt moet worden tegen deze ziekten kun je je baby vervroegd laten inenten.

Wanneer je op reis gaat met je baby naar een land waar veel tuberculose, ook wel tbc, voorkomt, is het slim om een tbc vaccinatie te halen voor je baby. Tegen tuberculose kan je gemakkelijk ingeënt worden. Tuberculose wordt namelijk veroorzaakt door een bacterie, welke je organen aantast. Zorg dat je baby een tbc vaccinatie krijgt, want kinderen zijn extra vatbaar voor tuberculose. Zo kan je zonder zorgen genieten van jullie reis!

Wanneer je op reis gaat met een baby is het dus van belang dat je je goed laat informeren over vaccinaties voor je baby en voor jou. Raadpleeg hiervoor je arts, de GGD of Thuisvaccinaties. Hier kan je terecht voor een professioneel advies op het gebied van vaccinaties.