Lenzenvloeistof meenemen in het vliegtuig

lenzen, lenzenvloeistofDraag jij lenzen en ga je binnenkort op vakantie? Dan is het belangrijk dat jij jezelf op de juiste manier voorbereid. Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat, is het verstandig om een bril te dragen in plaats van lenzen in te doen, vooral bij een lange vlucht. Heb je geen bril? Of draag je toch liever gewoon je lenzen in het vliegtuig? Neem dan lenzenvloeistof mee als handbagage.

Lenzenvloeistof als handbagage in het vliegtuig?

Maar mag je lenzenvloeistof als handbagage meenemen in het vliegtuig? Lenzenvloeistof is namelijk vloeibaar en dit is tegen de strenge regels van elke vliegtuigmaatschappij. Toch is het mogelijk om lenzenvloeistof als handbagage mee te nemen in het vliegtuig.

De huidige regels zijn namelijk dat je vloeistoffen mee kunt nemen in verpakkingen van 100 ml of minder. Deze vloeistoffen moet je dan in een speciale doorzichtige en hersluitbaar zakje stoppen. In totaal mag je maximaal 1 liter vloeistof meenemen per persoon en 1 hersluitbaar zakje met deze vloeistoffen. Wij raden je dan ook aan om voor vertrek een klein flesje lenzenvloeistof te kopen en dit mee te nemen als handbagage in het vliegtuig.

Droge ogen in het vliegtuig tegengaan

Maar waarom zou je eigenlijk lenzenvloeistof in het vliegtuig meenemen als handbagage als je lenzen draagt? Wanneer je een lange vlucht voor de boeg hebt, is het fijn om tijdens het slapen je lenzen uit te doen. Door de lenzenvloeistof kun je deze lenzen even schoonmaken en netjes opbergen in een lenzendoosje.

Maar ook wanneer je een korte vlucht hebt, raden wij je aan om lenzenvloeistof in je handbagage te hebben. Dit omdat de lucht in het vliegtuig vaak erg droog is. Tel daar de airco en lage luchtvochtigheid bij op en daar is je probleem. Door deze factoren drogen je lenzen vaak snel uit en dit zorgt voor irritatie in de ogen. Wanneer je lenzenvloeistof in je handbagage in het vliegtuig bij je hebt, kun je tijdens de vlucht je ogen blijven druppelen. Dit zorgt er dan uiteindelijk voor dat je lenzen vochtig genoeg blijven om de hele vlucht zonder problemen in je ogen blijven zitten. Meenemen dus, die lenzenvloeistof in je handbagage in het vliegtuig.