Inentingen

inentingen vaccinatiesInentingen nodig voor vakantie? Wanneer je op vakantie gaat is het belangrijk dat je zorgt dat je van te voren je inentingen hebt gehaald. In Nederland heb je geen inentingen nodig, maar er zijn landen waar je je moet laten inenten voor je er heen gaat.

In Europa heb je in principe alleen inentingen nodig voor een vakantie naar Turkije. Dit wordt meestal wel aangeraden maar er zijn mensen die zonder zich te laten inenten vertrekken naar Turkije, zij nemen hiermee echter wel een risico.

Inentingen buitenland

Wanneer je op vakantie gaat buiten Europa, moet je je vaak tijdig laten inenten voor bepaalde ziektes. Voor de continenten Azië en Afrika bijvoorbeeld heb je verschillende inentingen nodig. Het is verstandig om deze inentingen buitenland te halen voordat je er heen reist zodat je op tijd bent ingeënt. je wilt tenslotte niet ziek worden tijdens je vakantie!

Inentingen buitenland zijn dus belangrijk om te halen, vooral wanneer je verre reizen gaat maken. Wanneer je gaat backpacken in het buitenland heb je ook inentingen nodig. Er heersen vreemde ziektes in het buitenland en inentingen helpen jou om niet ziek te worden tijdens je vakantie.

Waar inenten voor vakantie?

Inentingen voor het buitenland nodig? Wil je weten waar je je kunt laten inenten voor je vakantie? Vaak kun je bij je huisarts terecht voor de inentingen, hier zit vaak een consult aan gekoppeld. Je krijgt te horen welke ziekten er heersen en waar je voor ingeënt wordt. Ook wordt tijdens het consult verteld waar je op moet letten om niet ziek te worden in het buitenland.

Toch gaat lang niet iedereen naar de huisarts voor inentingen. Er zijn tegenwoordig verschillende instanties die aan huis komen voor het consult en de inentingen. Je hoeft vaak geen vrij te maken want deze instanties komen wanneer jij thuis bent. Dit kan dus ook ?s avonds of in het weekend zijn.