Tips lenzen meenemen op vakantie

Wat meenemen op vakantie? Lenzen zijn belangrijk om niet te vergeten, wanneer je een contactlensdrager bent dan. Het zou ontzettend vervelend zijn wanneer je op vakantie bent in een ver land, en er iets gebeurd met de lenzen die je in hebt. Probeer maar eens in een vreemd land op vakantie uit te leggen dat je lenzen nodig hebt in een bepaalde sterkte en dan ook nog met een cilinderafwijking.

Nee, dat gaat niet zo gemakkelijk lukken. Daarom geeft Meenemen.nl je graag tips voor het meenemen van lenzen op vakantie.

Voordelen lenzen ten opzichte van een bril

Lenzen op vakantie zijn vaak gemakkelijker dan het dragen van een bril. Wanneer je een brildrager bent, zul je op vakantie wellicht veel moeten schakelen met je zonnebril op sterkte, wat voor irritatie kan zorgen. Ook is zwemmen of andere activiteiten niet erg gemakkelijk met een bril, en daarom raden wij lenzen aan met reizen.

Maar wanneer je een bril hebt is het altijd makkelijk om deze als reserve mee te nemen. Ook handig voor ?s ochtends bij het ontbijt bijvoorbeeld, of om af te wisselen. Lenzen kunnen soms gaan irriteren en met een bril geef je je ogen wat meer rust.

Tips lenzen op vakantie

Lenzen zijn ideaal op vakantie, of het nou dag-, week- of maandlenzen zijn. Waar je echter wel op moet letten is dat je altijd voldoende lenzen meeneemt op vakantie. Extra lenzen is geen overbodige luxe, je kunt ze namelijk vrij snel kwijtraken op vakantie. Zorg er dus voor dat je tijdig voor vertrek extra lenzen bestellen gaat, zo kom je niet in tijdnood voor je vakantie.

Verder is het verstandig om lenzenvloeistof in je koffer te doen, maar ook een klein potje in je handbagage (let wel op de handbagageregels). Doe verder een extra paar lenzen in je handbagage en ook extra in je koffer.

Lenzen in het vliegtuig

In het vliegtuig is het niet zo slim om lenzen te dragen. Vooral niet wanneer je een lange vlucht voor de boeg heeft. De lucht in het vliegtuig is sowieso al een stuk droger, dus je lenzen drogen sneller uit. Daar komt bij dat je vast (even) je ogen dicht doet, en wanneer je lenzen draagt, weet je wat er dan gebeurd als je je ogen weer open doet. Het is dus verstandiger om in het vliegtuig zelf een bril te dragen en je ogen meer rust te geven.

Wil je toch lenzen dragen in het vliegtuig? Zorg dan dat je een potje lenzenvloeistof in je tas hebt en een bakje waar je de lenzen in kunt doen als je bijvoorbeeld gaat slapen. Ook kun je de lenzen zo goed schoonmaken als dit nodig is. Oogdruppels willen ook helpen tegen uitdroging als je lenzen in het vliegtuig wilt dragen.