Wat is het gele boekje?

gele boekje vaccinatie inentingenWil jij weten wat het gele boekje is? Het gele boekje wordt vaak gevraagd wanneer je inentingen of vaccinaties gaat halen. Maar wat is het gele boekje precies en waarom heb je deze nodig wanneer je vaccinaties gaat halen?

Het gele boekje is eigenlijk jouw persoonlijke vaccinatiepaspoort. In het gele boekje staat namelijk precies welke inentingen en vaccinaties je wanneer gehad hebt en welke je dus nog nodig hebt voor je aanstaande reis. Het kan zijn dat je een bepaalde inenting nog één keer krijgt, zodat je levenslang beschermd bent voor een bepaalde ziekte. In het gele boekje staat alles netjes genoteerd.

Gele boekje kwijt?

Het gele boekje is dus belangrijk om zo bij te houden in hoeverre je beschermd bent tegen bepaalde ziekten. Voor jou en de arts is het belangrijk om deze informatie goed bij te houden. Sommige landen willen het gele boekje namelijk als bewijs zien dat je ingeënt bent. Maar wat nou als je het gele boekje kwijt raakt?

Het kan voorkomen dat je het gele boekje kwijt raakt. Dit is natuurlijk erg vervelend. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een online vaccinatiepaspoort. Dit is echter nog niet overal doorgevoerd, en dus is het fysieke gele boekje nog altijd belangrijk. Zorg er altijd voor dat je ergens een kopie hebt liggen wanneer je het gele boekje kwijt raakt, of dat je de gegevens ook online hebt staan.