Tips voor lenzendragers op vakantie

lenzendragers tips lenzen vakantie Een goede voorbereiding voor vakantie is altijd belangrijk, ongeacht je bestemming. Meenemen heeft veel verschillende soorten tips voor jou om je goed voor te bereiden op je vakantie. Ben jij bijvoorbeeld een lenzendrager? Dan hebben wij tips voor jou als drager van lenzen op vakantie.

Last van lenzen op vakantie

Het komt (helaas) regelmatig voor dat mensen op vakantie last krijgen van hun lenzen. Thuis hebben zij nergens last van, maar op vakantie krijgen zij ineens last van geïrriteerde ogen door de lenzen. Dit kan komen door verschillende factoren, denk aan chloor, zonnebrand, zand en zeewater/zwembadwater.

Als lenzendrager weet je als geen ander dat geïrriteerde ogen ontzettend vervelend is. Het advies is dan uiteraard om je lenzen uit te laten en je ogen rust te geven. Echter kan dit erg vervelend zijn wanneer je zonder lenzen niet veel ziet. Toch is je lenzen inhouden op zo?n moment geen optie, dit maakt het namelijk alleen maar erger. Neem daarom een reservebril mee, dat is ons advies. Wanneer je merkt dat je lenzen gaan irriteren in de ogen, zet dan je bril op om verdere irritatie te voorkomen.

Lenzenvloeistof meenemen

Verder is het belangrijk om voldoende lenzenvloeistof mee te nemen op vakantie. Op deze manier kunt je je lenzen goed schoon houden. Ga je met het vliegtuig op vakantie? Zorg dan dat je een klein potje lenzenvloeistof in je handbagage meeneemt. Let hierbij wel op de handbagageregels wanneer je lenzenvloeistof in het vliegtuig wilt meenemen.

Tijdens je vakantie is het verstandig om voor voldoende lenzenvloeistof te beschikken. Heb je toch te weinig? Ga dan niet je lenzen met water afspoelen, dit kan namelijk voor infecties zorgen, zeker in het buitenland!

Tip: Gebruik daglenzen

Ga je op vakantie en heb je dure maandlenzen? Dan geven wij je als tip om daglenzen voor vakantie aan te schaffen. Vooral wanneer je veel gaat zwemmen kan het voorkomen dat je in het water je lenzen verliest. Het is minder erg wanneer je daglenzen verliest dan dure maandlenzen.

Neem deze tips voor lenzendragers op vakantie mee en geniet optimaal van je vakantie zonder geïrriteerde ogen of verloren lenzen!