Weersverwachting Thailand

thailand weersverwachting, weersverwachting thailand, thailand weer, klimaat thailand, thailand klimaat, thailand rondreizen, rondreis thailand,De weersverwachting in Thailand is erg belangrijk om rekening mee te houden als je gaat rondreizen in Thailand. Zo heb je in Thailand het de regen periode en de droge periode. In Thailand vindt je verschillende soorten klimaten, zo scheelt de weersverwachting in het noorden van Thailand met het zuiden van Thailand. In dit artikel vind je meer informatie over het klimaat en de weersverwachtingen van Thailand. 

Boek nu je rondreis naar Thailand!

Klimaat Thailand

Het klimaat, het weer en temperaturen in het sprookjesachtige Thailand, wat valt er nou van te verwachten? Allereerst is het belangrijk om vast te stellen waar je in Thailand gaat rondreizen. In het noorden vindt je namelijk andere temperaturen en is het weer anders dan in het zuiden.

Thailand heeft in ieder geval een tropisch klimaat dat te verdelen valt in drie categorieën:

  •  Het zuiden heeft een tropisch moessonklimaat
  •  Het noorden heeft een tropisch savanneklimaat
  • Verschillende (kleine) gebieden hebben een tropisch regenwoudklimaat

Wat betekenen deze klimaattypen nou voor het weer en de temperaturen in Thailand?

In het zuiden waar je het moessonklimaat treft is er sprake van een droge periode en de moesson. De moesson is het regenseizoen in Thailand. Tijden deze periode vallen er grote hoeveelheden regen uit de lucht. Bij het savanneklimaat is het verschil niet zo gigantisch, maar zijn de winters meer in droogte te vinden en in de zomer valt er meer regen. Het tropisch regenwoudklimaat kent echter geen doge periode.

Warme temperaturen in Thailand

Voor de warmte liefhebbers is Thailand de perfecte vakantieplek, 30 graden is namelijk niet meer dan normaal en de temperaturen liggen hier dan ook vaak boven. In de winter ligt de temperatuur in Thailand dan ook tussen de 28 en 33 graden en in de zomer lopen temperaturen vaak op tot 36 graden.

Wil je van de warmste dagen genieten in Thailand dan is April de maand van jouw bezoek. In de maand April vinden temperaturen namelijk zijn hoogte punt in Thailand en dit is tevens de laatste maand van de droge periode.

Het klimaat/weer in zomer en winter in Thailand

Wil je graag naar Thailand en ben jij een echte zonliefhebber? Dan zijn de wintermaanden het meest geschikt. In deze maanden vind je de droge periodes en vanaf februari lopen de temperaturen erg op. Heerlijk genieten van tropische stranden en mooie steden, terug komen met een lekker bruin kleurtje, en dat in de winter. Een ideale winterzonvakantie.

Wil je echter de moesson meemaken, dan moet je Thailand in de zomer bezoeken. Het weer en de temperaturen in Thailand zijn dan tropisch en benauwd. Het is echter wel een ervaring om de moesson tijd mee te maken.