Bezienswaardigheden Bangkok

Wat Pho, wat pho bangkok, rondreis thailand, thailand rondreizen, highlights thailand, highlights bangkok, bangkok, stad bangkok, Bezienswaardigheden Bangkok, de dynamische, indrukwekkende stad die je niet mag missen, maar wat moet je er gaan doen? Wat zijn de bezienswaardigheden die je niet mag missen in deze stad in Thailand? Bangkok de plek waar je prachtige temepls kan bezoeken, kan genieten van een rondje in de TukTuk en nog veel meer. De volgende hoogtepunten van Bangkok maken jouw rondreis in Thailand helemaal compleet!

Boek nu je rondreis naar Thailand!

Wat Pho

Wat Pho, het huis van de enorm liggende Boeddha en tevens het grootste tempelcomplex van Bangkok. Een bezienswaardigheid die niet mag ontbreken op je lijstje. Wat Pho is maar liefst 80.000 vierkante meter groot met daarin de liggende Boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog. Phra Buddhasaiyas (de liggende Boeddha) is op de ogen en voetzolen prachtig versierd met bladgoud en parelmoer.

Buiten de immens grote Boeddha zijn er maar liefst méér dan 1.000 afbeeldingen van Boeddha te vinden in de tempel. En als je dan nog niet genoeg indrukken hebt gehad kun je ook nog een bezoekje brengen aan de massage school in de tempel en kun je een echte traditionele Thaise massage ervaren.

Wat Pho is natuurlijk niet de enige tempel in Bangkok, bezoek zeker meerdere tempels in deze Thaise stad. Ze zijn elk een bezienswaardigheid die zijn eigen ervaring meegeeft.

Floating markets

Bangkok ís floating markets. De normale markten die wij kennen, alleen dan op het water. Als je een bezoek brengt aan Bangkok zijn deze marktjes onmisbaar in je bezienswaardigheden. Je staat langs de grachten de bootjes op de grachten te bekijken en koopt zo je producten. De Thaise handelaren in traditionele kleding en leuke traditionele hoedjes, verkopen op deze floating markets broodjes, souvenirs, fruit, groente en nog veel meer. Een van de bekendste is Dammoen Saduak Floating Market, een bezoekje waard.

Chinatown

Chinatown in Bangkok, dé grootste Chinatown wijk van de wereld. De wijk waar het leven rond een uur of negen ‘s avonds begint en tot de vroege uurtjes doorgaat. Prachtige kleuren, heerlijk eten, drukte en een en al gezelligheid. Een beleving om mee te maken, de bezienswaardigheid die je niet mag missen in Chinatown.

Grand Palace

Het Grand Palace, dé attractie waar je niet aan ontkomt in je bezoek naar Bangkok. Het paleis is gelegen in het historische hart van Bangkok en is de plek waar de koning vroeger in woonde. Grand Palace bestaat niet uit één gebouw, maar is een prachtig complex wat bestaat uit verschillende historische gebouwen, prachtige tuinen en paviljoenen. Binnen de muren waar de Grand Palace te vinden is, vind je ook Wat Phrae Kaeo, de belangrijkste boeddhistische tempel in Thailand. In Wat Phrae Kaeo ‘Temple of the Emerald Boeddha’ vind je de ‘Smaragden Boeddha’ (de smaragdgroene Boeddha), de groots vereerde Boeddha van Thailand.

Overige

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te doen in Bangkok, dit is maar een kleine greep uit alle attracties die je moet meemaken. Ga vooral ook winkelen in Bangkok, bezoek restaurantjes, ga met de TukTuk mee en ervaar te stad te voet in de ochtend en avond.