Bezienswaardigheden Chiang Mai

chiang mai zoo, chiang mai, rondreis thailand, thailand rondreizen, bezienswaardigheden chiang mai, Bezienswaardigheden in Chiang Mai, de één na grootste stad van Thailand. Een stad waar veel te doen is, Chiang Mai zit vol met hoogtepunten die je niet mag missen. Maak je rondreis door Thailand compleet met een bezoek aan de stad en de highlights van Chiang Mai. De volgende top vijf bezienswaardigheden van Chiang Mai maken je rondreis door Thailand compleet! 

Boek nu je rondreis naar Thailand!

Doi Suthep

Phrathat Doi Suthep, een van de bekendste tempelcomplexen van heel Thailand die zich bevindt op 1073 meter hoogte op de berg genaamd Suthep is een prachtige bezienswaardigheid van Chiang Mai. Deze prachtige tempel in Chiang Mai met de gouden pagode is een religieuze plek voor boeddhistische pelgrims. Na het beklimmen van 309 treden heb je de tempel bereikt en heb je een schitterend uitzicht over Chiang Mai. Een prachtige tempel met een prachtige betekenis en een prachtig uitzicht. Doi Suthep in Chiang Mai staat op je lijstje.

Chiang Mai Zoo

Chiang Mai Zoo, de bezienswaardigheid in Chiang Mai die je dag op een leuke manier vult. De dierentuin in Chiang Mai die meer dan 80 hectare groot is is een sfeervolle attractie om te beleven. Je vindt hier meer dan 400 verschillende diersoorten, waaronder de culturele ambassadeurs van China:Lin Hui en Chuang Chuang, twee reuze panda's. Buiten de panda's is er ook een koala gebied en een groot aquarium waar je de onderwaterwereld beleeft, een prachtige reis die je niet mag missen. Je kan via een treintje de dierentuin door en ook kan je in deze dierentuin een olifantenritje maken. Een leuke dag vullende bezienswaardigheid in Chiang Mai.

Doi Inthanon National Park

Doi Inthanon National is de bezienswaardigheid die je moet bezoeken als je geen hoogtevrees hebt. Doi Inthanon National Park is namelijk gelegen op de hoogste berg (2596 meter hoog) van Thailand en is meteen het koudste puntje van Thailand.
 

Het National Park is een van de prachtigste bezienswaardigheden van Chiang Mai. Prachtige bloemen, watervallen en vogels kun je er vinden, je komt in een waar sprookje terecht. Voor de vogels liefhebbers is dit dan ook een ideale plek, er zijn namelijk wel 400 soorten vogels te spotten in deze bezienswaardigheid van Chiang Mai.

Bo San Handicraft Village

Bo San Handicraft Village, de plek om Chiang Mai te beleven. De bezienswaardigheid van Chiang Mai waar het symbool tot zijn recht komt. In Bo San Handicraft Village kan je namelijk de prachtige handgemaakte beschilderde paraplu’s en parasols bewonderen. De ideale plek om een leuk, symbolisch en schitterend souvenirtje te kopen en dit tegen een redelijke prijs. Buiten de paraplu’s en parasols die er in alle maten, kleuren en decoraties te vinden zijn, zijn er nog een hoop andere handgemaakte producten te koop. Een ervaring die je mee moet maken als je in Chiang Mai bent.  

Overige bezienswaardigheden Chiang Mai Thailand

Buiten deze bezienswaardigheden in Chiang Mai zijn er natuurlijk nog vele andere dingen te doen. Zo is een bezoekje aan de Night Bazaar in Chiang Mai een aanrader. Een gezellige markt, met muziek, lichtjes, eten en allerlei leuke (handgemaakte) producten. In Chiang Mai zijn er natuurlijk ook buiten Doi Suthep andere mooie tempels te bezoeken. Voor de shop-liefhebbers onder ons kun je de winkels in Chiang Mai niet overslaan, een gevarieerd aanbod, leuke winkels én nog een leuk voordeel: Chiang Mai is een van de goedkoopste steden van Thailand. Bezienswaardigheden in Chiang Mai die je dus uiteraard ook niet mag missen.