De kaart van Thailand

de kaart van thailand, rondreis thailand, thailand rondreizen,De kaart van Thailand, hoe wat en waar? Hoe kan je het beste reizen binnen Thailand? Wat is er te doen in welk deel van het land? Alles over de kaart van Thailand gaan we jou nu vertellen.

Boek nu je rondreis naar Thailand!

Indeling kaart Thailand

Het koninkrijk Thailand is ingedeeld in vijf gedeelten op de kaart van Thailand:

  • Noord-Thailand, het noordelijke gedeelte van de kaart van Thailand is bergachtig en hier is de roos van het noorden te vinden Chiang Mai. Prachtige natuur kom je hier tegen.
  • Noordoost-Thailand, het noordoosten van Thailand bestaat uit een vlak en droog gebied. De Isaan is het meest onderontwikkelde en het armste gebied van de kaart van Thailand. Onontdekt door het toerisme, maar bied een prachtige natuur, veel cultuur, bijzondere tempels en authentieke dorpjes.
  • Centraal-Thailand, dit is de vruchtbare centrale laagvlakte van Thailand waar de meeste mensen wonen, Bangkok is hier dan ook te vinden. Het dynamische deel van Thailand, waar altijd iets te beleven valt.
  • Oost-Thailand, het oostelijke gebied op de kaart van Thailand is bekend om zijn pure, mooie natuur. Het oosten neemt ook een deel van het bergachtige gebied van het noorden over.
  • Zuid-Thailand, in het zuiden van Thailand vindt je het echte paradijs met zijn idealistische stranden en indrukkende zeeën in onder andere de stad Phuket.

Kaart van Thailand uitstippelen

Het reizen door het koninkrijk is makkelijk via de kaart van Thailand. Op internet kun je uitgestippelde routes vinden, maar je kunt ook gemakkelijk je eigen kaart van Thailand uitstippelen. Weet je welke steden je wilt bezoeken en op welke luchthaven je land, dan is het een kwestie van puzzelen, uitzoeken en je route uitstippelen. Bedenk voor jezelf wat je eerst wilt doen: wil je eerst bijkomen van een harde werkweek of zeg je ik wil uitgerust thuiskomen. Dan is het beste om het bergachtige noordelijke deel en het dynamische centrum als eerst te verkennen en de paradijselijke stranden in het zuiden tot het laatst te bewaren.

Reizen met de trein

Het reizen per trein in Thailand is redelijk te doen vooral als je binnen één gedeelte van de kaart van Thailand blijft. Bijvoorbeeld als je alleen in het noorden gaat reizen. Het bijzondere land heeft een overzichtelijk spoornet met vier hoofdroutes:

  • Northen line Bangkok: Bang Sue — Bang Ayuttha — Lop Buri — Phitsanulok — Nakhon Lampang — Chiang Mai
  • Southern line Bangkok: Nakhon Pathom — Hua Hin — Cumphon — Hat Yai — Padang Besar
  • Eastern line Bangkok: Asoke — Hua Takhe — Chachoengsao — Aranyaprathet
  • Northeastern line Bangkok: Ayutthaya — Pak Chong — Surin — Ubon Ratchathani — Khon Kaen — Non Khai

De trein in Thailand geeft je drie keuzemogelijkheden in klasse: 1e klas, 2e klas en 3e klas. Van de luxe en comfort hoef je niet veel te verwachten. De derde klas hebben houten banken, de tweede klas redelijk comfortabele stoelen en zul je airco voelen en de eerste klas is de meest luxe van de drie en beschikken over slaapplekken.

Een nadeel van het reizen met de trein is dat de trein maximaal tussen de 60 en 80 kilometer per uur mag rijden, snel zul je dus niet op je volgende bestemming zijn. Daarlangs zijn de kaartjes wel goedkoop.

De kaart van Thailand over met de TukTuk

Heb jij de routen voor de steden uitgestippeld op je kaart Thailand. Wil je lekker in de stad vervoerd worden, dan is de TukTuk de beleving die je moet pakken. De TukTuk, de schattige open taxi’s zijn typisch Thais en zo ervaar je dus nog een extra stukje van het land. Spreek wel het tarief af met de chauffeur anders kan je nog wel eens misverstanden krijgen over de prijs.

De kaart van Thailand over met het vliegtuig

Het vliegtuig, het vervoersmiddel waarin jij het snelste over de kaart van Thailand gaat en wat een ideaal vervoersmiddel is. Heb jij besloten om van de prachtige natuur in het noorden direct over de kaart van Thailand te gaan naar de idealistische eilanden van het zuiden, dan is een binnenlandse vlucht de manier om dit te doen.

Heb jij je route op de kaart van Thailand al zo uitgestippeld dat je precies wat wanneer je gaat doen? Dan kan je je binnenlandse vlucht het goedkoopst al in Nederland kopen. Denk jij dat je je niet aan je uitgestippelde route op de kaart van Thailand gaat houden? Dan kan je je binnenlandse vlucht ook in Thailand ter plekke boeken.

De kaart van Thailand over via het water

Ben jij in het paradijselijke zuiden aangekomen en heb je hier je route op de kaart van Thailand ook uitgestippeld? Dan ga je vanaf nu verder over het water om de meest prachtige eilanden te verkennen. Dit kan via twee wegen: de Ferry en de Longtailboot. De Ferry is bekend en je kan ter plekke je kaartje kopen, er zijn snacks en drinken aanboort die je tegen een leuke prijs kan kopen.

Wil jij nou op een typisch Thaise manier jezelf over de kaart van Thailand heen varen? Kies dan voor een Longtailboot. Een typisch Thaise, houten boot, smal, langwerpig en in verschillende kleurrijke kleuren geverfd. Buiten de kleuren waar je al vrolijk van wordt hangen er aan de voorkant linnen doeken en zijn ze soms versierd met bloemenkransen, dit maakt het vakantie plaatje af.

Dit zijn de meest gangbare mogelijkheden om jezelf over de kaart van Thailand te vervoeren. Dus stippel je reis uit van het noorden, naar het centrum, naar het zuiden en weer terug of op een heel andere manier. Puzzel en maak jouw droomreis zelf.