Bezienswaardigheden Phuket

Bezienswaardigheden Phuket, de plek met een bijzondere onderwaterwereld en mooie stranden. Waar moet je wezen en welke plekken moet je bezichtigen? De bezienswaardigheden van Phuket zullen je doen verbazen. Ben je in Thailand aan het rondreizen dan mag Phuket zeker niet aan je rondreis ontbreken. Met deze highlights van Phuket mis jij niks van deze prachtige stad! 

Welke bezienswaardigheden in Phuket moet je zeker gezien hebben

In dit artikel lees je onder andere over de volgende plekken die je echt moet bezoeken op Phuket tijdens je vakantie in Thailand.

  • Stranden, watervallen en een bijzondere onderwaterwereld moet je echt gezien hebben als je naar Phuket gaat.
  • Een olifantentocht door de jungle laat je dit avontuurlijke paradijs op een speciale manier beleven.
  • Big Buddha biedt prachtige uitzichten over de stad en plantages.
  • Bekijk ook de zonsondergang vanaf Leam Phrompthep voor een magisch plaatje.
  • Ontdek ook prachtige tempels, cultuur in Phuket stad en het magische nachtleven in Patong Beach.
  • EXTRA: Een handige toevoeging met wat je mee moet nemen!

Watervallen, stranden en de onderwaterwereld

Wat natuurlijk niet mag ontbreken aan je bezoek aan Phuket zijn de buitengewone stranden, onderwaterwerelden en stranden. De meest mooie en zeldzame vindt je namelijk in Phuket. In het oosten van Phuket vindt je Bang Pae, Kathu waterval en Ton Sai, zeldzaam mooie watervallen die je in een droomwereld brengen.

De stranden van Phuket zijn allen even mooi. De bekendste is Phatong Beach, met veel avond activiteiten en met leuke uitgaansgelegenheden. Voor de sport kun je het beste naar Kata Beach gaan en voor het echte droomstrand moet je Phi Phi Island bezoeken.

Voor de prachtige onderwaterwereld moet je Similan Island een bezoekje brengen. Hier vindt je een natuurpark dat bestaat uit kleine eilandjes. Je kijkt je ogen uit aan de buitengewone onderwaterwereld van Phuket, een perfecte locatie voor duikers.

Olifanten tocht

Wil je iets meer avontuurlijk gaan doen, de jungle gaan verkennen bijvoorbeeld, maar wil je dit op een speciale manier doen? Ga dan op zoek naar een olifanten kamp. Er zijn verschillende olifantenkampen te vinden in Phuket. Waar vroeger de olifant werd gebruikt als een echt werknemer van een bedrijf voor het zware werk worden de gigantische beesten nu puur gebruikt voor de sfeervolle en leuke olifantentochten. Beleef een reis door de jungle of een plantage die je nooit zal vergeten. Een van de bezienswaardigheden in Phuket die zeker niet mag ontbreken tijdens je reis in Phuket. Let wel op dat je naar een gerenommeerd olifanten kamp gaat waar het leven van de Olifant en de verzorging prioriteit is.

Big Buddha

Big Buddha, de Boeddha van 45m hoog die over de stad uitkijkt en een prachtig uitzicht over Phuket biedt. Via het 6 km lange pad door prachtige natuur kom je bij de Boeddha aan die je in vele delen van de stad kunt bewonderen van een afstand. Het uitzicht laat zien hoe prachtig Phuket is, aan de ene kant kijk je uit over de badplaatsen, aan de andere kant zie je de prachtige zee liggen en kijk je over het oogverblindende natuurgebied uit.

Leam Phrompthep

Leam Phrompthep, de bezienswaardigheid die mee hebt moeten maken op Phuket. Leam Phrompthep is de moeite waard om overdag te bekijken, maar wil je een echt magisch moment beleven dan moet je de zonsondergang gaan bekijken. Een magisch plaatje die je een droom doet beleven en je het gevoel geeft alsof je in een film zit. Laat je overspoelen door de mooie kleuren en de prachtige omgeving, een bijna onwerkelijk beeld.

Overige onmisbare bezienswaardigheden Phuket

In Phuket zijn er natuurlijk nog veel meer dingen te beleven. Zo moet je zeker een kijkje nemen in Phuket stad voor de prachtige oude architecturen en musea.

Ook is Phuket niet alleen overdag een paradijs, voor een magisch nachtleven moet je naar Patong Beach gaan en je reis hierna voortzetten naar Bangla Road. Buiten clubs, kroegen en gogo-barren kan je hier ook genieten van cabaret, excursies, verlichting, restaurants en karaokebars.

In Phuket zijn er natuurlijk ook prachtige tempels te bezoeken, deze mogen zeker niet ontbreken in je lijstje bezienswaardigheden Phuket.

Wat meenemen naar Phuket

Of je nu van plan bent een weekje of langer op de Thaise eilandengroep Phuket te verblijven, zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt. Het lastige aan reizen is vaak dat er veel verschillende items zijn die mensen mee willen nemen om hun tijd daar zo voorspoedig en comfortabel mogelijk door te brengen. Echter wil je graag licht reizen. We hebben daarom een speciale paklijst gemaakt voor je vakantie naar Thailand. Wij weten precies wat essentiële spullen zijn om jouw reis naar Phuket onvergetelijk en plezierig maken.