Wat neem je mee tijdens lange wandelroutes?

Wandelen is al jaren een zeer populaire bezigheid onder Nederlanders. Zowel in ons eigen land als in de landen om ons heen kun je prachtige wandelroutes vinden. De mooiste wandelroutes in ons land vind je van Limburg tot Groningen, door het hele land verspreid kom je prachtige wandelroutes tegen. Zomer of winter, de echte wandelliefhebber gaat het hele jaar door op zoek naar de mooiste plekjes. Om optimaal te kunnen genieten van je wandeltocht is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Wij zetten een aantal dingen op een rij die je niet mag vergeten tijdens het lopen van lange wandelroutes.

Goede wandelschoenen en sokken

Een kleine wandeling is prima te doen op je gewone schoenen, maar als je langere wandeltochten gaat maken zijn goede wandelschoenen eigenlijk onmisbaar. Goede wandelschoenen zorgen voor extra comfort tijdens het lopen en voorkomen ook fysieke ongemakken zoals blaren of pijnlijke voeten. Besef goed dat de ene wandelschoen de andere niet is. Zo zijn er wandelschoenen die meer geschikt zijn voor effen terrein, terwijl andere schoenen perfect passen bij heuvelachtig terrein. Laat je daarom adviseren door een specialist als je niet zeker weet wat voor jou de beste schoenen zijn. Vergeet ook niet geschikte wandelsokken aan te schaffen. Goede wandelsokken zijn ergonomisch vormgegeven en er zit duidelijk verschil tussen de linker en rechtersok, zodat deze precies aansluit aan je voet.

Eten en drinken

Wandelen kan een heel intensieve activiteit zijn. Afhankelijk natuurlijk van de lengte van je wandelroute en het terrein waar over je wandelt, maar je hartslag gaat bij een wandeltocht goed omhoog en je merkt dat het kracht kost. In dat geval is het van groot belang om tijdens lange tochten voldoende eten en drinken mee te nemen. Zorg voor voldoende water onderweg. Kies je voor een hervulbare drinkfles, dan zou je deze onderweg nog eens kunnen bijvullen. Ook eten meenemen is belangrijk. Denk aan een goed lunchpakket met brood of broodjes, maar ook een snack die je makkelijk kunt eten. Denk aan wat fruit, of een koek of reep. Hoe beter je onderweg eet en drinkt, hoe beter je de wandeltocht zult volhouden.

Smartphone

Net als bij vele andere dingen is het leven, is ook bij het wandelen de smartphone eigenlijk onmisbaar. In de eerste plaats natuurlijk om foto?s te maken van alle mooie plekken waar je aan het wandelen bent. Daarnaast is het een manier om bijvoorbeeld nooddiensten te kunnen bereiken in geval van nood. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Ook is de smartphone te gebruiken als navigatie of kompas. Er zijn voldoende apps beschikbaar op je smartphone die je helpen om de route te bepalen, of de weg terug te vinden als je deze kwijt bent geraakt.

Ga je op pad om een mooie wandeltocht te maken? Dan is een goede voorbereiding van groot belang. Je wil tijdens je wandeling niet voor onaangename verrassingen komen te staan, en hopelijk kunnen onze tips je hierbij helpen. Veel plezier gewenst!