Welke wandelschoenen voor vakantie?

wandelschoenen voor vakantie meenemenOf je nu een beginner bent of al een gevorderd wandelaar, het kopen van een geschikt paar wandelschoenen doe je niet zomaar even. Wanneer je op zoek gaat naar wandelschoenen, stel je zelf dan enkele essentiële vragen. Waar ga ik mijn schoenen kopen? Wanneer ga ik mijn schoenen kopen? Welke categorie schoenen ga ik kopen? En nog veel meer vragen komen in je op bij het kopen van wandelschoenen. Daarom helpen wij je in dit artikel een handje met het aanschaffen van wandelschoenen.

Gore-Tex

Gore-Tex is niets meer dan water en winddicht materiaal met kleine porien waardoor water niet naar binnen kan maar waterdamp en zweet wel naar buiten. Het is echter geen wondermiddel, laat je daarom niet misleiden dat een waterdichte schoen voor iedereen een bijkomend voordeel is. Een goede niet waterdichte schoen ademt altijd nog het best.
Bekijk naast de water en winddichtheid ook eens hoe vaak je de schoenen wilt gebruiken. Aan de hand van het gebruik kan je wandelschoenen in drie categorieën indelen, namelijk:

  • Categorie A wandelschoenen
  • Categorie B wandelschoenen
  • Categorie C wandelschoenen

Categorie A wandelschoenen

Categorie A wandelschoenen zijn wandelschoenen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Wanneer je voor korte tijd gaat backpacken zijn wandelschoenen uit de categorie A zeer geschikt.

Categorie B wandelschoenen

Categorie B wandelschoenen zijn alleen voor korte trektochten. Wanneer je af en toe een mooie wandeltocht wilt maken, zijn wandelschoenen uit deze categorie erg geschikt. Voor lange afstanden echter niet.

Categorie C wandelschoenen

Wandelschoenen uit categorie C zijn geschikt voor intensief gebruik. Met wandelschoenen uit categorie C kan je gemakkelijk een aantal maanden gaan backpacken!

Categorie A is dan ook vaak een lage soepele wandelschoen. Categorie B is een half hoge tot hoge schoen welke geschikt is voor korte trektochten of wandelen in de alpen. Tot slot hebben we nog categorie C. Een hoge bergschoen welke het ook mogelijk maakt te lopen met een zware backpack.

Een goede schoen is niet te groot en zeker niet te klein

Tot slot mag de behandeling van de schoen na het gebruik ook zeker niet vergeten worden. Loop daarom ook eens langs de onderhoud en imprigneer middelen en vraag de verkoper naar de beschikbare producten voor jouw schoenen. De juiste behandeling bevorderd de levensduur van de schoen.