Op wintersport met de auto

wintersport met autoWintersport met de auto heeft vele voordelen. Naast dat het vele malen goedkoper is als met het vliegtuig, bus of trein, geeft het ook nog eens veel extra mogelijkheden wanneer je op wintersport locatie bent. Je beslist namelijk helemaal zelf over hoe je reist. Je hoeft nergens rekening mee te houden en kunt vrij je gang gaan.

Toch komt er bij een wintersport met de auto heel wat voorbereidingswerk kijken. Zo is het bijvoorbeeld verstandig de auto van tevoren even langs de garage te brengen voor een complete check. Ook kun je beter goed nagaan of je bij vertrek wel alle nodige reserve onderdelen en reisdocumenten bij je hebt. Wees ook op de hoogte van afwijkende verkeersregels in het buitenland. Veel mensen die op wintersport vakantie gaan met de auto vergeten dat de landen waar ze doorheen reizen ook afzonderlijke regelgeving heeft. Controleer dit goed.

Algemene verkeersregels

  • Verplichting van sneeuwbanden en sneeuwkettingen
  • Verplicht oranje veiligheidsvest
  • Autobahnvignet verplicht
  • Tol wegen (zo kent bijvoorbeeld Duitsland tol maar ook Frankrijk en Zwitserland)

Overige handige tips

Je auto moet natuurlijk wel winterklaar zijn. Daarom hebben wij een aantal handige tips om je auto winterklaar te maken. Wanneer je op wintersport vakantie gaat met de auto is het handige ook de volgende tips tot je te nemen:

  • Handrem niet gebruiken. De handrem kan vastvriezen. Je kan je auto wel in een versnelling zetten. Voorkom dat je slot vast vriest
  • Laat sterretjes uit je ruit halen zodat deze niet erger worden door bevriezing
  • Krant of karton op voorruit en achterruit
  • Maak een wintersport inpaklijst

Wintersport voorbereiden

Wanneer je plannen hebt om op wintersport vakantie te gaan vergeet dan niet te controleren of de pistes op het tijdstip dat je wil gaan wintersporten wel open zijn. Vaak zijn in bepaalde seizoenen pistes gesloten vanwege risico’s van lawines of omdat er simpelweg niet voldoende sneeuw ligt.