De beste skibril kopen

skibril, beste skibril, goede skibril kopen, beste skibril kopenDe beste skibril, een skibril is iets wat je moet aanschaffen als je op wintersport gaat. De beste skibril kopen is als een goede winterjas kopen, je hebt zoveel keus dat je eigenlijk niet zo goed weet welke je moet kopen. Verschillende maten, verschillende kleuren glazen, verschillende details en ga zo maar door, het kopen van de beste skibril is nog best lastig! Waar moet je op letten als je een skibril gaat kopen?  Wij hebben belangrijke punten en wat tips op een rijtje gezet voor jou, zo vind jij snel de beste skibril!

Het nut van een skibril

Wel eens last gehad van pijnlijke en/of tranende ogen tijdens het skiën? Dat zou goed kunnen komen omdat jij geen of al te beste skibril op had tijdens het skiën. De sneeuw die je het ultieme wintergevoel geeft reflecteert het licht en doordat je vaak hoog in de bergen bent is de UV-straling heel sterk (vandaar dat je ook lekker bruin wordt tijdens een wintersport vakantie!) en hierdoor kunnen de ‘oog-klachten’ veroorzaakt worden.

Het kopen van de beste skibril is hiervoor de oplossing, wil je geen last meer van zere ogen of tranende ogen? Geen sneeuwblindheid meer? Gewoon lekker genieten van het racen over de bergen en lol hebben? Geen sneeuw of ijs in je ogen krijgen? Schaf dan de beste skibril aan die je kan vinden. Maar hoe koop je nou een de beste skibril? En waar moet je opletten bij de aanschaf van de beste skibril? Wij helpen je!

Waar moet je op letten bij het kopen van een skibril?

De punten die belangrijk zijn om de beste skibril aan te schaffen zijn:

 • Let erop dat de skibril een dubbele lens heeft!
 • De skibril moet een ruim blikveld hebben
 • Bij het kopen van de beste skibril moet je erop letten dat de skibril goed zit
 • Bij het vinden van de beste skibril moet je erop letten wat voor weer het is in je skigebied

De verschillende soorten skibrillen

Bij het kopen van de beste skibril zul je veel verschillende skibrillen tegenkomen. Het grootste issue waar je op moet letten is het weer, niet elke skibril is namelijk geschikt voor elk weertype. Wij zetten op een rijtje welke skibril geschikt is voor welk weer:

 • Bewolking, bij bewolkt weer kun heeft de beste skibril een groene of oranje lens
 • Veel sneeuw, ligt er veel sneeuw kies dan voor een skibril met een oranje of gele lens
 • Mist, ga je op wintersportvakantie en is het er erg mistig? Dan is de beste skibril met gele of oranje lenzen, deze maken het zicht iets beter
 • Zon, tref jij veel zon op je wintersportvakantie? Koop dan de beste skibril die bruine, blauwe, gouden of rode lenzen heeft. Oranje en gele lenzen laten veel licht door en zijn dus af te raden bij zonnig weer!

Tips voor het kopen van een skibril

Met de volgende tips ben jij gegarandeerd dat je de beste skibril koopt:

 • Ga je in de avond skiën op verlichte pistes? Dan is de beste ski-bril eentje zonder kleurenlens!
 • Koop een sneeuwbril bij extreem koud weer, deze speciale skibrillen bedekken en beschermen namelijk een groot deel van je gezicht
 • Een dubbele lens, koop een skibril met een dubbele lens en voorkom dat je bril aanslaat, een belangrijk punt als je de beste skibril wilt vinden!
 • Wil je geen last krijgen van de UV-stralingen van de heerlijke zonnestralen? Schaf dan een skibril aan met minimaal UV-300 of UV-400
 • Draag jij een bril? Dan is de beste skibril eentje waar je je bril aan kan zetten, dit zijn speciale skibrillen gemaakt voor brildragers

Met deze tips is het een stuk makkelijker om de beste skibril te vinden, wij wensen je veel succes met het vinden van de beste skibril en veel plezier op je wintersport vakantie!