Treinkaartjes, welke past bij jou?

treinkaartjes, verschillende treinkaartjes, reizen met de treinTreinkaartjes je hebt ze tegenwoordig in verschillende vormen en maten. Zo kun je kiezen voor een ov-chipkaart, een papieren kaartje en zelfs een e-ticket. Een treinkaartje is verplicht als je met de trein wilt reizen. Door alle verschillende treinkaartjes is het goed om te kijken welk treinkaartje het beste bij jou past!

Een eenmalige OV-chipkaart

Ga jij spontaan weg met de trein? Dan kun je een eenmalige OV-chipkaart kopen op het station. Met dit treinkaartje moet je net als met een OV-chipkaart in- en uitchecken. Voor dit treinkaartje betaal je het volle tarief van je treinreis en je kan niet met korting reizen. Ook betaal je voor deze eenmalige OV-chipkaart één euro extra en vervangt het het oude papieren treinkaartje.

De OV-chipkaart

Reis jij regelmatig met het openbaar vervoer? Dan is de OV-chipkaart wellicht iets voor jou. Je betaald eenmalig 7,50 voor de OV-chipkaart en dit fijne treinkaartje is van jou. Je kunt kiezen voor de anonieme OV-chipkaart deze is blauw en kan je gewoon op het station kopen. Ook kan je kiezen voor een persoonlijke OV-chipkaart deze moet je online bestellen via de OV-chipkaart website. Op de persoonlijke OV-chipkaart kan je een abonnement activeren en alleen jij kan ermee reizen. Let wel op dat je áltijd minimaal 20 euro saldo op je OV-chipkaart hebt staan als je wilt reizen met trein.

Een NS E-ticket

Heb jij je treinreis al gepland staan? Dan kun je genieten een voordelig treinkaartje met de NS E-ticket. Je kunt deze ruim van te voren kopen en je hoeft de extra één euro die je voor de eenmalige OV-chipkaart betaald niet af te rekenen. Met de NS E-ticket hoef jij je niet te haasten of jezelf druk te maken over de drukte bij het treinkaartjes loket op het station. Je geniet van de een euro korting én je kan niet vergeten in- en uit te checken, dit hoeft namelijk niet met dit treinkaartje. Reis je van of naar Rotterdam C, Amsterdam C, Schiphol, Utrecht C of Arnhem? Dan geniet je van nog meer voordeel.

Een NS groepsretour

Reis je met een groep vanaf vier personen met de trein naar dezelfde eindbestemming? Dan kun je het beste voor het NS groepretour kiezen, dit is het voordeligste treinkaartje dat er is als je met een groep reist. Voor maar liefst 55 euro reis je met de trein met vier personen naar hetzelfde eindstation, hierbij hoeft het begin station níet hetzelfde te zijn! Reis je met meer dan vier personen? Dan betalen de extra reizigers 2,50 euro extra. De NS groepsretour is geldig voor maximaal tien personen en je kan reizen met dit treinkaartje vanaf 9.00 uur.

Treinkaartjes voor kinderen

Kinderen tot en met elf jaar genieten bij de NS van een extra voordelig treinkaartje. Zo reizen kinderen tot en met drie jaar gratis en kinderen vanaf vier jaar genieten voor extra voordeel. Kinderen betalen namelijk maar slechts 2,50 voor hun treinkaartje. Het kinder treinkaartje heet de Railrunner en is geldig door heel Nederland. Ook betaal je géén toeslag als je het treinkaartje op het station koopt.

Treinkaartjes met korting

Wil jij goedkoop met de trein reizen? Let dan goed op treinkaartjes acties, deze worden regelmatig aangeboden door verschillende winkels. Zo kun je via de Kruidvat, Albert Heijn, Blokker of de Hema goedkope treinkaartjes scoren. Ook kun je de Spoordeelwinkel van de NS in de gaten houden, deze biedt ook regelmatig goedkope dagretours aan. Geniet van de trein en scoor treinkaartjes met korting!