Verschillende trein dagkaarten

trein dagkaart, dagkaarten trein, reizen met de trein, goedkope treinkaartjes,Een trein dagkaart is erg handig als je heel de dag door Nederland wilt reizen. Met de NS dagkaart geniet je namelijk tegen een goede prijs van een dag onbeperkt treinen door heel Nederland.

Ook heb je verschillende dagkaarten voor je fiets én zelfs voor je hond. In dit artikel lees je alles over de dagkaarten van de NS.

Dagkaart voor je fiets

Als je je fiets mee in de trein wilt nemen moet je hiervoor ook een dagkaart kopen. Een fiets dagkaart kost bij de NS zes euro ongeacht waar je heen wilt reizen. Heb je een vouwfiets? Dan hoef je géén fiets dagkaart te kopen een vouwfiets mag gratis mee als handbagage.

Met de fiets dagkaart kun je je fiets de hele dag mee in de trein nemen, mits je buiten de spituren reist. In het weekend, op feestdagen en in de maanden juli en augustus kun je echter wel heel de dag met je fiets met de trein reizen ook binnen de spitsuren.

Reis je met de intercity direct? Dan mag je fiets niet mee en je kan je fiets meenemen met een fiets dagkaart in het speciale gedeelte van de trein die speciaal geschikt is voor fietsen. Je fiets dagkaart kan je opwaarderen op je ov-chipkaart of je kan er een los kaartje voor kopen op het station. Met de fiets dagkaart geniet je dus van een dag treinen met je fiets!

Dagkaart voor je hond

Als je je hond mee wilt nemen in de trein dan kan het zijn dat je hier ook een dagkaart voor moet kopen. Heb je een klein hondje die in je tas past, in een mandje zit of op je schoot gehouden kan worden? Dan hoef je géén dagkaart voor je hond te kopen en mag deze gewoon gratis mee. Heb je echter een grote hond dan moet je een dagkaart hond kopen voor drie euro en mag je hond heel de dag met de trein mee reizen ongeacht de bestemming.

Een dagkaart hond is te koop bij de kaartautomaten van de NS op het station, je kunt deze los kopen of opwaarderen op je OV-chipkaart. Heb je OV-chipkaart met een abonnement erop? Dan heb je geluk, want dan mag je één hond ongeacht de groote gratis meenemen! Voor maar liefst drie euro óf gratis reist je hond je al een gehele dag met je mee met de trein!

Dagkaart acties

Ben je van plan om op één dag veel te reizen met de trein en ben je niet in bezit van een OV-chipkaart? Dan kan een NS dagkaart erg handig zijn, je koopt één kaartje en je kan een hele dag onbeperkt reizen. Een NS dagkaart kost alleen wel 50,80 euro voor de tweede klas. Een hele dag onbeperkt reizen met de trein is dus best prijzig. En daarom houden verschillende winkels regelmatig acties rondom NS dagkaarten. Zo kun je voor een voordelige prijs een hele dag onbeperkt genieten van reizen met de trein. De volgende winkels hebben regelmatig acties rondom de NS dagkaart:

Wil je dus goedkoop genieten van een dag onbeperkt reizen met de trein? Houdt dan vooral de acties van deze verschillende winkels in de gaten!