West Maleisië gecombineerd met Borneo!

borneo, rondreis borneo, rondreis maleisie, eiland borneo, oerang oetangWil je niet alleen West Maleisië ontdekken met de Discover tour door West Maleisië? Wil je nog een prachtig eiland onder je nemen waar zoveel te beleven is, je rondreis door West Maleisië nog spectaculairder maken? Ga dan voor de Discover tour door West Maleisië én Borneo! Het spectaculaire Maleisische Borneo is ruig bedekt met jungles, traditionele stammen en hier vind je de mooiste duiklocaties ter wereld! Met bijzondere bouwstenen ga jij een fantastische Discover rondreis maken door West Maleisië en Borneo.

Wij vertellen alles over deze bijzondere Discover tour en over je rondreis door Borneo!

Het fascinerende eiland Borneo

Een van de grootste eilanden ter wereld, een plek die nog niet geterroriseerd is door massatoerisme, pure natuur, prachtige stranden, ruige jungles en een super aardige bevolking! Dat zijn kenmerken die je gaat tegenkomen als je gaat rondreizen door Borneo. Het eiland dat bestaat uit drie eilanden: Brunei, Maleisië en Indonesië is een perfecte toevoeging aan je rondreis door West Maleisië.

Het culturele eten in Borneo

Tijdens je rondreis door Borneo zul je merken dat de keuken in Borneo beïnvloedt is door verschillende culturen. Wat niet gek is, want Borneo is uitgestrekt over drie verschillende landen. Het veelzijdige eten tijdens het rondreizen door Borneo zit verstopt vol met cultuur, smakelijke ingrediënten en verrassingen!

Het eten in Borneo waar je kennis mee maakt met je rondreis door Borneo is beïnvloedt door het eten in Maleisië, China en het eten van Indonesië met als hoofdingrediënt rijst. De rijst wordt op tal verschillende manier bereid en verheerlijkt met de lekkerste en verste ingrediënten. Een echt genot voor de smaakpapillen tijdens je rondreis door Borneo is het eten!

Ben ook zeker niet bang om nieuwe gerechten uit te proberen het zal een echte toevoeging zijn aan je rondreis door Borneo en West Maleisië. Probeer zo de rot canai, dit is een pannenkoek met vlees- of kerrievulling of de stay dit is heerlijk gekruid vlees op een stukje zoiets lekkers dat je nooit in Nederland zal eten!

Ga je rondreizen door West Maleisië en Borneo dan zul je merken dat de gerechten veel op elkaar lijken. De Maleise keuken is dan ook overheersend in Borneo.

De pure natuur van Borneo

Rondreizen door Borneo is het rondreizen door een droomparadijs van natuur. Duizenden orchideeën, plantensoorten en bomen zullen je ogen doen uitkijken in je rondreis door Borneo. Avontuurlijke regenwouden en jungles en paradijselijke stranden: Borneo is als een paradijs op aarde. En buiten de prachtige flora die hier te vinden is, kan je ook kennis maken met de uiterst zeldzame Orang-Oetang die op dit fascinerende eiland leeft! Bezoek een van de nationale parken van Borneo tijdens je rondreis en laat je overspoelen door de adembenemende omgeving! Ontdek nieuwe planten, bloemen en dieren. Maak kennis met de pygym olifant en de neushoorn die leven op dit bijzondere eiland. Ga je rondreizen door West Maleisië en Borneo,  dan ga je versteld staan van de verrassingen van de natuur van deze prachtige (ei)landen!

De hoogtepunten van fascinerend Borneo

Ga je rondreizen door Borneo en West Maleisië dan is er zoveel te beleven. Zo heeft West Maleisië diverse hoogtepunten die je niet mag missen, maar op Borneo is ook genoeg te beleven! Wij geven een kleine greep uit de hoogtepunten van Borneo die je niet mag missen:

  • Sepilok Orang-Utan rahbilation centre, ga je Borneo rondreizen dan moet je de Orang-Oetang gespot hebben, in dit gebied krijg je de gelegenheid om deze prachtige dieren te ontmoeten van een afstandje tijdens je rondreis door Borneo en West Maleisië. Ook in het Danum Vallei kan je deze bijzondere dieren spotten!
  • Tunku Abdul Rhaman Nationale Park, de meest paradijselijke stranden waar je dromen tot werkelijkheid komen vind je tijdens je rondreis door Borneo in dit nationale park. Hedler water, prachtig koraal en schattige tropische vissen vind je hier. Ook Pulau Sipadanu is zeker een aanrader als je een paradijselijk eiland wilt bezoek
  • Tun Sakaran Marine Park, wil je gaan duiken tijdens je rondreis door Borneo? Dan moet je gegarandeerd naar Tun Sakaran Marine Park! Een van de mooiste plekken om te duiken ter wereld waar je adembenemend mooi koraal kan ontdekken! Let wel op dat als je gaat duiken je dit in je reisverzekering laat verzekeren, duiken valt namelijk (vaak) onder extreme sporten
  • Gunung Mulu Nationale Park, ben je door Borneo aan het rondreizen dan moet je ook zeker kennis maken met de ruige kant van het eiland. De beste plek om dit te doen is in het Gunung Mulu Nationale Park, maak kennis met moeder natuur en haar grotten, bergen en jungles!
  • De Iban, tradities en heerlijk eten beproeven op je rondreis door Borneo? Ga dan naar de Iban. Bezoek de traditionele woningen en maak kennis met de gastvrijheid van de bevolking en ze hebben vast iets lekkers voor je klaar staan!

Discover West Maleisië en Borneo in luxe!

Wil je kennis maken en rondreizen door West Maleisië en het pure eiland Borneo, alleen wil je graag in luxe overnachten? Dan is de Discover West Maleisië en Borneo tour deluxe iets voor jou! Maak gebruik van de goed georganiseerde rondreizen door West Maleisië en Borneo die verschillende kenmerken en fijne voordelen met zich mee brengen, verblijf alleen in luxe hotels!

Na een heerlijke dag genieten en ontdekken staat verwennerij en ontspannenheid op je te wachten als je gaat rondreizen door West Maleisië en Borneo met de deluxe reis! Alles is voor je geregeld, de rondreis heeft een persoonlijk karakter en jouw wensen staan voorop! Waar wacht je nog op, je droomreis door Maleisië en Borneo staat op je te wachten!

Tip: maak een handige inpaklijst, zo vergeet je niks mee te nemen naar je vakantie in Borneo en Maleisië!