Eten in Indonesië

rondreizen indonesië, rondreis door indonesië, eten in indonesië, rijsttafel, indonesiëGa je rondreizen door Indonesië dan is het eten iets waar je je zeker aan moet overgeven. Probeer verschillende onbekende gerechten uit tijdens je rondreis door Indonesië. Het eten in Indonesië is zeker de moeite waard, de verschillende specerijen, kleuren en verse ingrediënten zorgen voor een feestje op je bord!

Eten in Indonesië

Rijst, rijst en nog eens rijst dat is wat je gaat eten gedurende het rondreizen door Indonesië. Er bestaat niet één typische Indonesische keuken, dit door de verschillende eilanden, plaatsen en regio’s waar het magische land uit bestaat. Culinaire hoogtepunten ga je in ieder geval wel beleven tijdens het rondreizen door Indonesië, heerlijke gerechten die een genot zijn voor de smaakpapillen.

Het hoofdingrediënt wat je overal tijdens het rondreizen in Indonesië gaat tegenkomen is rijst. Simpel gekookte rijst, zonder enige smaakversterkers, toevoegsels wordt gekend onder naam ‘nasi putih’. De welbekende nasi goreng waar we in Nederland ook raad mee weten bestaat uit gebakken rijst met groente en vlees of vis.

Enkele heerlijke gerechten die je zeker geprobeerd moet hebben als je aan het rondreizen bent door Indonesië zijn:

  • Bakso, op ieder straathoek ga je dit gerecht tegenkomen. Voor een paar centen kan je deze heerlijke soep al krijgen als je rondreist door Indonesië. De soep die besaat uit bouillon op smaak gebracht met heerlijke grote rundvleesballen, kroepoek of andere gefrituurde deegwaren.
  • Gado Gado, een heerlijk groentegerecht dat met ei is geserveerd en is overgoten met heerlijke pindasaus is een van de gerechten die je móet proberen tijdens je rondreis door Indonesië.
  • Dange, in Indonesië rondreizen betekent bijzondere gerechten, zo ook de dange. Deze lekkernij bestaat uit zwarte kleefrijst met kokos, wat heerlijk is gebakken op een houtskool vuurtje
  • Fruit, in veel eettentjes kan je heerlijke stukken fruit kopen. Dit is zeker een aanrader tijdens het rondreizen door Indonesiëë. Het heerlijk sappige fruit is een echte dorstlesser tijdens je rondreis in Indonesië. Proef de heerlijke kokosnoten, mango’s, ananassen en verschillende bijzondere tropische fruitsoorten!  

Ben je aan het rondreizen in Indonesië probeer dan zeker een van deze culinaire hoogtepunten van Indonesië. Een genot voor je smaakpapillen dat is het eten van Indonesië!