Rondreizen door het kleurrijke Maleisië

maleisië, rondreizen maleisië, maleisië rondreizen, rondreis maleisië, klimaat maleisië, Rondreizen door Maleisië, het paradijs voor natuurliefhebbers en voor rondreizigers die van tropisch weer houden. Het fascinerende land biedt een diversiteit aan flora en fauna die het rondreizen door Maleisië zeer aantrekkelijk maakt.

Je kunt tijdens je rondreis door Maleisië genieten van heerlijke culinaire hoogtepunten en als dat nog niet alles is, is het in dit prachtige land altijd warm!

Maleisië rondreizen is een goede keuze. Vergelijk aanbieders en bedenk voor jezelf wat voor soort rondreis je wilt. Ga je voor de groepsrondreis of voor de individuele rondreis? Een ding is gegarandeerd een rondreis door Maleisië ga je nooit vergeten! Wij hebben alvast wat leuke weetjes over rondreizen door Maleisië op een rijtje gezet. Laat je verleiden tot het fascinerende Maleisië en droom alvast over jouw rondreis door Maleisië.

Boek nu je rondreis Maleisië

Klimaat in Maleisië

Houd je van een tropisch klimaat dan is Maleisië de ideale bestemming voor jouw rondreis! Tijdens het rondreizen door Maleisië krijg je namelijk te maken met een tropisch klimaat, wat betekent dat er het gehele jaar hoge temperaturen te ervaren zijn.

Tijdens je rondreis door Maleisië zal je ook te maken krijgen met neerslag. Maleisië kent geen droge periode, er valt dus heel het jaar door neerslag.

Ga je rondreizen door Maleisië dan maak je kennis met een lucht die altijd warm en klam aanvoelt. Vooral op de toeristische plekken, ben jij van plan om tijdens je rondreis door Maleisië de hoogte op te zoeken? Dan zal je ook wat koelere temperaturen meemaken tijdens het rondreizen in Maleisië zal je dan temperaturen tussen de 18 en 25 graden voelen, nog steeds aardig warm.

Ook kent Maleisië een moessom periode, een lange periode van veel regen. Wanneer de moessomperiode is verschilt per gebied waar je gaat rondreizen in Maleisië.

Flora en Fauna in Maleisië

Een van de grootste schatten die je mag bewonderen tijdens het rondreizen door Maleisië is de natuur. Met zijn 55% regenwoud ga je fascinerende plantsoorten en (wilde) dieren komen in je rondreis door Maleisië. Maleisië rondreizen is het bewonderen van talloze prachtige rivieren, bergketens, ongeveer 8000 plantsoorten, 600 vogels, 200 verschillende zoogdieren en 110 soorten slangen.

Van prachtige planten en bloemen op het land tot een fantastische onderwaterwereld is een rondreis door Maleisië een paradijs van natuurliefhebbers.

Flora Maleisië

De enorme variatie van plantensoorten zal je versteld doen staan tijdens kleurrijke Maleisië rondreizen. Ga je rondreizen door het regenwoud van Maleisië dan vind je in het regenwoud de zoetwater-moerasbossen waar de mangroven te bewonderen is.

De nipapalmen, weer heel anders dan de bomen die je in het regenwoud tegenkomt valt te bewonderen bij de kustgebieden tijdens je rondreis door Maleisië.

Houd jij van de hoogte en avontuur dan zul je in de heuvelachtige en rotsachtige gebieden van Maleisië heide- en bergbossen tegenkomen. Wil je graag rondreizen in Maleisië door deze gebieden? Dan is Borneo een uitstekende plek om dit te doen.

Ga jij liever de stad verkennen in je rondreis door Maleisië? Dan zul je de prachtige natuur van het fascinerende land tegenkomen. Wandel langs struiken die gevuld zijn met prachtig felgekleurde bloemen tijdens het rondreizen door Maleisië.

De grootste bloem ter wereld moet je ook zeker gespot hebben als je gaat rondreizen door Maleisië. Deze bijzondere plant is de Rafflesia, die ruim 10 kilo zwaar kan worden. Het symbool van de provincie Sabah op het eiland Borneo is te vinden in de jungle. Ga op ontdekkingstocht in de jungle tijdens je rondreis door Maleisië en ontdek deze prachtige bloem!

Fauna Maleisië

De bijzondere en vele diersoorten die er te vinden zijn in Maleisië moet een van de redenen zijn om in Maleisië te gaan rondreizen. Van honingberen tot olifanten en van kikkers tot panters, de diversiteit die je tijdens het rondreizen door Maleisië aan dieren gaat tegenkomen is enorm, veel belovend en fantastisch!

Tijdens het rondreizen van Maleisië heb je de mogelijkheid om diersoorten te spotten die nergens of bijna nergens anders ter wereld voorkomen.

In Maleisië leven ongeveer 313 soorten zoogdieren, waarvan er 23 met uitsterven bedreigd worden. Hieronder valt o.a. de Aziatische olifant, de orang-oetang en de proboscis (een neusaap). In Maleisië rondreizen betekent ook het spotten van 620 verschillende soorten vogels, 250 soorten reptielen en tijdens je rondreis door Maleisië kun je ook 150 verschillende kikkersoorten spotten.

Als je gaat rondreizen door Maleisië is duiken ook echt een aanrader. Duiken tijdens je rondreis in Maleisië is duiken in een echt onderwater paradijs. Een prachtige onderwaterwereld, met zijn uiteenlopende onderwater levens.

Tip: duiken is een extreme sport het is belangrijk om je reisverzekering te checken of dit verzekert wordt! 

Als jij echt het wilde leven van Maleisië wilt ontdekken. Tijdens het rondreizen door Maleisië tijgers, apen, olifanten en veel bijzondere soorten dieren ontdekken, ga dan naar een van deze gebieden: Bako Nationaal Park, Kinabatangan of Royal Belum.

Vergeet je je inpaklijstje niet te maken? Zo ga jij zorgeloos je rondreis naar Maleisië tegemoet!