West Maleisië een uitbarsting van kleur!

taman negara, rondreis maleisie, maleisie rondreizen, kleurrijk maleisie, hoogtepunten maleisie, bezienswaardigheden maleisie, highlights maleisie, taman negara maleisieGa je rondreizen door West-Maleisië dan staat je je een kleurrijke rondreis te wachten. De diverse en prachtige natuur zal een kleurrijk avontuur worden. Van droomachtige stranden tot groene jungles. Maar niet alleen de natuur brengt de kleur in je rondreis door West-Maleisië, ook de traditionele kleding is een feestje om naar te kijken. Verder zullen verschillende hoogtepunten van West-Maleisië je versteld doen staan door de prachtige kleuren. Een kleurrijke rondreis is gegarandeerd als je West-Maleisië gaat rondreizen en misschien is rondreizen door Borneo, een eiland op Maleisië wel een leuke kleurrijke toevoeging!

Boek nu deze kleurrijke rondreis

De kleurrijke natuur

Als je gaat rondreizen door West Maleisië is de kleurrijke natuur een van de schatten die je gaat ontdekken tijdens het rondreizen. Het paradijs voor natuurliefhebbers is zeker Maleisië, maar ook voor niet-natuur liefhebbers is deze plek fascinerend voor een rondreis.

Tijdens je rondreis door West Maleisië ga je veel diversiteit tegenkomen in de natuur. Van prachtig groen tot beeldschone bloemen. Om een indruk te geven van wat je van je kleurrijke rondreis door West Maleisië kan verwachten hebben we een kleine greep uit de natuur op een rijtje gezet.

Cameron Highlands 

Geniet van de prachtige groene natuur tijdens je bezoek aan de Cameron Highlands tijdens je Maleisië rondreis. Geniet van spectaculaire uitzichten op het bos- en berglandschap. Bezoek de prachtige theeplantages en laat je overspoelen door het prachtige groen waar zo nu en dan wonderbaarlijke rozentuinen, groenteplantages opspringen die het groen een prachtige versiering geven.

Taman Negara 

Als je gaat rondreizen in Maleisië dan kun je er niet omheen, maar liefst 55% bestaat namelijk uit het regenwoud. Ook het oudste regenwoud ter wereld vind je in West-Maleisië, dit is namelijk het Taman Negara regenwoud. Dit hoogtepunt van West Maleisië bied je een bijzondere ervaring. Ga het regenwoud ontdekken en maak kennis met een indrukwekkende omgeving. De talloze rivieren, bomen, planten, dieren en bloemen zijn een mengeling van kleuren die indruk op je zullen maken tijdens West Maleisië rondreizen.

Koraalstrand Langkawi 

Aan de noordkust van West Maleisië vind je het idealistische eiland Langkawi. Het eiland waar je geweest moet zijn tijdens je rondreis door West Maleisië. Langkawi, het koraaleiland, het eiland dat je dromen doet uitkomen, een paradijs, het strand dat tot de top vijf béste stranden ter wereld behoort! Het parelwitte strand brengt een nieuwe kleur dimensie aan het kleurrijke Maleisië.

Van de groene jungles gaan we naar een plek waar je overspoeld wordt door witte stranden, een fascinerende ongerepte natuur en blauwe zeeën. Ga op ontdekkingstocht, winkelen, relaxen, maar ga vooral genieten van de beeldschone kleuren die West Maleisië je hier biedt!

De onderwaterwereld van Basar & Kecil 

Een kleurrijke onderwaterwereld mag natuurlijk niet ontbreken aan je vakantie in West Maleisië. Ben jij een duiker en wil je genieten van tropische vissen, verbazingwekkende kleuren en meer? Dan zijn de twee eilandjes Basar & Kacil iets voor jou! De perfecte plek om de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken via snorkelen of duiken. Ook kun je hier genieten van parelwitte stranden en helderblauw water. Een kleurencombinatie die West Maleisië tot een paradijs omtoveren.

Kleurrijke tradities

Als je gaat rondreizen door Maleisië dan zal je met veel leuke en kleurrijke tradities in aanraking komen! Van speciale danssoorten tot prachtige kleding en van kleurrijke markten tot heerlijk ‘typisch’ eten. Een greep uit de kleurrijke tradities die je tegen gaat komen in je rondreis door West Maleisië zetten wij op een rijtje!

De spetterende kleurrijke dansen

Levendige en kleurrijke voorstellingen, dat zijn de traditionele danssoorten die je in je rondreis door Maleisië gaat zien. Een echt feestje, dat zijn de dansshows die je versteld doen laten staan. Beeldschone maskers, leeuwenpakken, clowns, draken, kleurrijke oogstdansen en prachtige kleurrijke jurken ga je ontdekken in West Maleisië tijdens je rondreis. De traditionele dansen die je gaat zien in Maleisië tijdens je vakantie zijn van verschillende origine, zo kan je een dans zien die Chinese invloeden heeft, Thaise invloeden of Maleisische invloeden en dit maakt de dansen juist zo bijzonder. Verschillende culturen met verschillende elementen laten je versteld doen staan als je gaat rondreizen door Maleisië.

Kleurrijke traditionele kleding

De op westerse geïnspireerde kleding in Maleisië is erg kleurrijk. Waar vrouwen de baju kurung met een sarong dragen, draagt de man in Maleisië een baju Melayu met een Sampin. Klink allemaal heel leuk en aardig, maar wat houden deze traditionele kledij nou in?

De baju kurung is een lange jurk met de meest mooie printen erop, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Als vrouwen in deze prachtige jurken rondlopen is het een feestje aan kleuren, printjes en gezelligheid. De sarong maakt hem af, een kleurrijke ‘doek’ die vaak om het middel wordt geknoopt en valt als een soort rok. Maar met de sarong kan je zoveel meer kanten op. In Nederland zijn deze kleurrijke accessoires ook erg populair in de zomer.

Als de man in zijn traditionele kleding rondloopt kun je hem herkennen tijdens het rondreizen door Maleisië aan de Baju Melayu. De Baju Melayu is een prachtig kleurrijk traditioneel pak in Maleisië, ook deze is verkrijgbaar in de mooiste kleuren. De Sampin maakt de traditionele outfit in Maleisië compleet, het is een korte sarong die om de middel wordt geknoopt.

De kleurrijke streken van West Maleisië

Om je rondreis door West Maleisië compleet te maken hebben we ook de prachtige kleurrijke plekken die je niet mag missen op een rijtje gezet.

Kleurrijk Chinatown

Zoals in alle grote steden ter wereld is er een Chinatown te vinden tijdens het rondreizen door Maleisië. Chinatown wat te vinden is in Kuala Lumpur is waarschijnlijk het meest bruisende én kleurrijke deel van de stad. Tegen de avond uren moet je zeker de rondreis door West Maleisië voortzetten in Chinatown. In de avonduren komt de stad namelijk tot leven en popt de ‘nightmarket’ uit de grond. Hier vind je een paradijs een kleuren: honderden kleurrijke kraampjes waar je van alles kan kopen. Een echte aanrader als je gaat rondreizen door Malesië is het kleurrijke Chinatown!

Central Market een genot van kleuren

In de stad Kuala Lumpur vind je een genot aan kleuren. De Central Market zal indruk op je maken tijdens het rondreizen door West Maleisië. Overal waar je kijkt zie je prachtige kleuren van felle kleuren tot glinsterende kleuren. Ga hier shoppen voor houtsnijwerk, zijde, oogverblindende maskers, heerlijke hapjes en een hoop kleur. Geniet van deze bijzondere markt als je door Maleisië gaat rondreizen!

Kleurrijk Malakka

Ga je rondreizen door Maleisië dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de kleurrijke stad Malakka. Deze stad te vinden in West Maleisië staat bekend om zijn kleuren en historie. Door de invloeden van Nederlanders, Britten, Portugezen, de geschiedenis van de VOC is er een bijzondere omgeving gecreëerd in Malakka.

Overal waar je kijkt word je overspoeld door mooie kleuren in Malakka tijdens je vakantie in West Maleisië. Neem een bezoekje aan de avondmarkt waar de kleuren je zullen overspoelen, bijzondere souvenirs, authentieke spullen en heerlijk culinaire hapjes zullen je verrassen.

Ook het nabijgelegen regenwoudgebied Air Keroh zullen je het kleurrijke aspect van je rondreis door West Maleisië laten zien. Een dierentuin, reptielenpark, vlindertuin, krokodillenboerderij en het Malakka Fish World zullen je kleurrijke rondreis door West Maleisië compleet maken!