Vietnam, Laos én Cambodja rondreizen

Met de grandtour door Vietnam, Laos en Cambodja ben je verzekerd dat je grote delen van het land gaat zien, de belangrijkste én leukste bezienswaardigheden tegenkomt en dat je een onvergetelijke reis tegemoet gaat. De drie buurlanden, ook wel Indochina genoemd, delen samen en hebben elkaars rijke historie beïnvloed. Buiten de rijke historie van de buurlanden zijn Vietnam, Laos en Cambodja drie totaal verschillende landen om door rond te reizen.

Wat kan je allemaal verwachten van je rondreis door Indochina, wat zijn de overeenkomsten en verschillen? De grand tour door Indochina zit in ieder geval vol betekenis een grand tour waar je veel gaat zien en meemaken.

Boek deze speciale rondreis

Grand tour Indochina, alles wat je moet weten over Vietnam

Vietnam een land met eigen karakter door de kleurrijke kleding van de bevolking,de vriendelijkheid, het grote oorlogsverleden en de heerlijke tropenlucht bieden je een mooie rondreis. Hoe zit het nou met de religie, het eten en drinken en de highlights van Vietnam?

De religie in Vietnam

De overheersende religie in Vietnam is het boeddhisme. Wat je gaat terugzien tijdens je rondreis door Vietnam is dat er veel mengelingen zijn van het boeddhisme, taoïsme en het confucianisme. De Vietnamees noemt zichzelf niet zozeer gelovig ook al bezoeken ze regelmatig een tempel, maar ze zijn meer bijgelovig.

De belangrijkste tradities in Vietnam 

Wat de Vietnamees belangrijk vind en waar je zeker respect voor moet tonen tijdens je rondreis door Vietnam zijn:

 • Respect voor je familie
 • Het belang van een goede naam
 • Respect voor anderen
 • De wil om te leren

In Vietnam streeft iedereen ernaar om een goede naam te hebben en hoog te staan in de familie, als je de trots van de familie bent heb je het voor mekaar. Familie staat op plek nummer één en alles wat jij doet slaat dus ook terug op de familie. Bega jij een slechte daad? Dan wordt dit afgerekend op heel je familie.

Goedkoop lekker eten in Vietnam

Kan jij niet met stokjes eten? Leer het dan snel voordat je je rondreis door Vietnam gaat maken, hier eten ze namelijk álles met stokjes. In de Vietnamese keuken, die fijn, licht, divers en helemaal niet duur is, kun je heerlijk en simpel eten. Drie verschillende soorten rijst en het sausje Nu oc mam zijn de basisingrediënten van de Vietnamese keuken.

 • Het gerecht ‘Pho’ ga veel tegenkomen tijdens het rondreizen door Vietnam, het is een noedelsoep die je bij bijna elk gerecht kunt bijbestellen. Andere gangbare en bekende gerechten in je rondreis door Vietnam die je zeker moet proberen zijn:
 • Mien Luon een palingsoep met een bijzondere soort vermicelli, de vermicelli schijnt namelijk door.
 • Nem, een gerecht dat je niet mag overslaan als je rondreist door Vietnam. Het is een van de specialiteiten en een heerlijk gerecht. Een Nem is een rijstpannenkoek met een heerlijk rijke belegging van vermicelli, krab, stukjes varkensvlees, ui, eieren en zeepaddestoelen. Misschien een combinatie, maar het wordt echt smullen op je rondreis door Vietnam.
 • Banh Chung, altijd al eens zoutgebak willen proberen? Lucky you! Banh Chun is namelijk hét zoute gebak in Vietnam. Het bijzondere gebak is gemaakt van kleefrijst gewikkeld in lataan- of banaanbladeren gevuld met spliterwten en stukjes gezouten en gepeperd varkensvlees

De plekken die je niet mag missen in Vietnam

Rondreizen door Vietnam, wat zijn nou de plekken die je niet mag missen? De highlights en bezienswaardigheden waar je in Vietnam moet zijn geweest en die je hebt moeten zien. Wij hebben drie mooie plekken voor je uitgezocht:

 • Ho Chi Minh City (Saigon), de stad die nooit slaapt. De grootste stad van Vietnam is een plek waar je moet zijn geweest. Het chaotische leven is iets wat je heb mee moeten maken. Bezoek de (echt) grote markt, eet heerlijk exotisch fruit en loop ook zeker binnen bij de musea. Ho Chi Minh City is ook prima om gezellig uit te gaan.
 • Ba Be National Park, tijdens het rondreizen in Vietnam moet je deze bijzondere bezienswaardigheid hebben gezien. Het Ba Be National park is een prachtig park met zijn bergtoppen waarvan er sommige wel 1554 meter hoog zijn. Geniet heerlijk bij de fascinerende watervallen. En laat je verbazen door de diepe valleien, meren en bijzondere grotten. Kortom een bezienswaardigheid in Vietnam waar je moet zijn geweest tijdens je rondreis.
 • Haloy Bay, een waar wonder om te zien, het fascinerende Haloy Bay waar je meer dan drieduizend eilanden uit de zee ziet komen. Een magische omgeving door zijn rotsen en mysterieuze omgeving. Grotten kan je er bezoeken, genieten van de omgeving of heerlijk de zee opgaan. Een absolute aanrader tijdens je rondreis door Vietnam

Grand tour Indochina, alles wat je moet weten over Laos

Laos een van de fascinerende landen die je bezoekt tijdens de grand tour door Indochina. Een weer totaal ander land dan Vietnam, maar toch een net zo’n bijzondere ervaring. Zowel het zuiden van Laos als het noorden van Laos is nog vrij onbekend en hier vind je dan nog de pure sfeer van het land, niet overgenomen door ramptoeristen of toeristisch ingericht. Je vind in Laos sierlijke tempels en prachtig ongerepte natuur. Hier leer je het echte Laotiaanse leven kennen tijdens je rondreis door IndoChina. Zeer vriendelijke mensen zullen je begroeten vanaf het platteland en de relaxte sfeer zal je goed doen tijdens je rondreis door Laos.

De religie in Laos

Tijdens je rondreis door Indochina en je bezoek aan Laos ga je ook veel boeddhisten tegenkomen. Zo’n 60% van de Laotianen zijn boeddhistisch, de godsdienst die over het algemeen in het rest van het land heerst is het animistisch. Mocht je rituelen mee gaan maken tijdens je rondreis door Laos dan zullen er veel kenmerken van het animisme terug komen. De rituelen van het animisme worden namelijk in Laos als belangrijk gezien.

De belangrijkste tradities in Laos 

De traditie die goed zichtbaar is en die je zeker gaat zien tijdens je rondreis door Laos is de lange sarong. De prachtige dames lopen in de Phaa Sin (de sarong) rond en het is een prachtig beeld, aangezien de sarongs vaak in prachtige kleuren te zien zijn.

Bijzonder lekker eten in Laos

Tijdens je rondreis door Laos ga je veel bijzonder eten tegenkomen. Simpele gerechten die bestaan uit rijst, groenten, vis of bijzondere vleessoorten. Eet bijvoorbeeld een stukje aap tijdens je rondreis door Laos. Een smaakexplosie zal je in ieder geval krijgen, dit door de heerlijke kruiden waar ze in Laos mee werken.

Buiten de heerlijke gerechten ga je ook bijzonder fruit tegenkomen. Tijdens het rondreizen door Laos zijn deze stukken fruit zeker een aanrader maak bijvoorbeeld kennis met de mangosteen.

De plekken die je niet mag missen in Laos

Rondreizen door Laos, wat zijn nou de plekken die je niet mag missen? De hihglights en bezienswaardigheden waar je in Laos moet zijn geweest en die je hebt moeten zien. Wij hebben drie mooie plekken voor je uitgezocht:

 • Het Buddha Park, een van de plekken die je tijdens het rondreizen door Laos niet mag missen is het Budha Park Xieng Khuan. Op deze bijzondere plek vind je 200 hindoeïstische en boeddhistische standbeelden. Het meest opmerkelijke beeld dat je gaat zien in het Buddha Park is de enorme pompoen die de hel, aarde en hemel uitstraalt. Een highlight waar je zeker moet zijn geweest tijdens je rondreis door Laos.
 • Si Phan Don, een verzameling van eilanden die je gaat tegen komen tijdens je rondreis in het zuiden Laos. Een van de plekken die je hebt moeten bewonderen. De highlights van deze plek in Laos zijn de prachtige watervallen, stranden en rotsen. Ook ga je de bijzondere flora en fauna van Laos tegenkomen hier.
 • Ban Na, het kleine Ban Na geeft je een bijzondere bezienswaardigheid van Laos tijdens het rondreizen. In het kleine dorpje kan je namelijk wilde olifanten spotten.

Grand tour Indochina, alles wat je moet weten over Cambodja

Door Cambodja rondreizen betekent kennis maken met de gruwelijke geschiedenis en de uitermate aardige mensen. Tegenovergestelde van elkaar, maar allebei indrukwekkend. Maak kennis met het heerlijke verse eten van Cambodja, tempelcomplexen en schrikwekkende musea.

De religie in Cambodja

De overheersende religie die je gaat terug vinden tijdens je rondreis door Cambodja is het boeddhisme zo’n 95% van de bevolking is boeddhist in Cambodja.

Tijdens het zwarte hoofdstuk van de Rode Khmer was het boeddhisme verboden, maar na de bevrijding kwam het geloof in alle glorie weer terug.

De belangrijkste tradities in Vietnam 

Ga je rondreizen door Cambodja houd dan rekening met de tradities die onder de Khmer vallen. De Cambodjanen voelen zich sterk verbonden met elkaar en dat ga jij ook merken tijdens je rondreis door Indochina. Tradities zoals dans en hun unieke taal worden in ere gehouden. Ben altijd vriendelijk en beleefd tegen de Cambodjaanse want dit zullen ze ook tegen jou zijn als toerist tijdens je rondreis door Cambodja.

Heerlijke vis in Cambodja

Rijst met prahoc dat zijn de basisingrediënten die jij veel gaat eten tijdens je rondreis door Cambodja. De bijgerechten zijn groente, vis of vlees. Rondreizen door Cambodja is kennis maken met de heerlijke smaakmaker prahoc, een vissaus wat een onmisbare ingrediënt is in de Cambodjaanse keuken.

Ben jij een vis liefhebber dan heb je geluk! In je rondreis door Cambodja ga jij namelijk veel vis tegenkomen: vissoep, kreeftenpasta, gedroogde, gekookte of gebraden vis noem het maar op. Net als in Laos ga je ook veel bijzondere fruitsoorten proeven tijdens je rondreis door Cambodja.

De plekken die je niet mag missen in Cambodja

Rondreizen door Cambodja, wat zijn nou de plekken die je niet mag missen? De highlights en bezienswaardigheden waar je in Cambodja geweest moet zijn en die je hebt moeten zien. Wij hebben drie mooie plekken voor je uitgezocht:

 • De Angor Wat tempel is natuurlijk bezienswaardigheid nummer één in Cambodja. Ga je deze tempel bezoeken tijdens je rondreis door Cambodja, dan kan jij vertellen dat je het grootste regilieuze bouwwerk ter wereld heb gezien. De prachtige tempel die veel indruk zal maken.
 • Kratie, het kleine stadje waar een hoop te beleven is is een van de bezienswaardigheden van Cambodja waar je geweest moet zijn. Het bijzondere aan deze stad is dat je in de Mekong rivier de zeldzame Irrawaddy dolfijn kan spotten.
 • De Zilveren Pagode, een andere bezienswaardigheid waar Cambodja om bekend staat is de Zilveren Pagode. Met zijn 5.000 zilveren tegels is het gebouw al indrukwekkend, maar de levensgrote gouden Boeddha Maitreye is er ook te bewonderen en schitterd met zijn 9.584 diamanten in de tempel. Een van de highlights die niet mogen ontbreken aan je rondreis door Cambodja.

Rondreis Indochina Deluxe

Ga jij de grand tour doen door Indochina? De prachtige landen Vietnam, Laos en Cambodja staan op je te wachten. De prachtige landen die ieder iets anders te bieden hebben, ieder zijn eigen karakter zijn door hun geschiedenis verbonden met elkaar. De uiterst aardige mensen staan klaar om je welkom te heten tijdens je rondreis door Indochina.

Een rondreis door Indo China is al een hele ervaring, maar wil jij deze prachtige reis in comfort en luxe maken? Ga dan voor de grand tour Indo China deluxe. In de landen Vietnam, Laos en Cambodja waar je door gaat rondreizen wachten de meest luxe hotels op je om je voetjes te verwennen en je te laten bijkomen van alle indrukken. Vele organisaties bieden zo’n grand tour deluxe aan, vaak samen te stellen naar jouw wensen. Ook heb je de garantie van een fantastische reis, vaak hetzelfde als alle andere rondreizen, maar dan in een luxueus jasje. De prijs is iets meer, maar je krijgt ook waar voor je geld. Heel de reis verblijf je namelijk in vier of vijf sterrenhotels en je wordt heerlijk verwend tijdens je rondreis door Indo China.