Rondreizen door het onbekende Laos

rondreizen laos. rondreis laos. rondreizen door laos. rondreis door laosRondreizen door Laos geeft je een bijzondere ervaring met zijn sierlijke tempels, ongerepte natuur en relaxte sfeer. Buitengewone vriendelijke mensen zijn de Laos ze zullen je van harte welkom heten als je in Laos gaat rondreizen. Laos het land dat verstopt ligt in de jungle met om zich heen Thailand, Vietnam en het machtige China is Laos nog vrij onbekend, maar zeker niet minder waard om door rond te reizen.

Rondreizen door Laos betekent omgeven worden door een rustige sfeer. Of je nu naar een klein dorpje gaat of een van de grote steden, de serene sfeer heerst overal. Met de bewogen geschiedenis en de ongerepte omgeving ga jij een bijzondere reis tegemoet.

Wat moet je nou weten over Laos voordat je gaat rondreizen en hoe pak je zo’n rondreis aan?

Boek je rondreis Laos

Kies de juiste rondreis door Laos

Laos is de ideale bestemming om door te backpacken, het is een rustig land met weinig echte grote steden zoals je in Thailand en China tegenkomt. Door de onbekendheid van het land proef je nog de echt traditionele sfeer die er hangt. Rondreizen door Laos betekent puurheid, bijzonderheid, vriendelijkheid en een onvergetelijke reis.

Door de onbekendheid onder toeristen is de route uitstippelen en alle onmisbare bezienswaardigheden op een rij krijgen misschien wat lastiger dan bij de buurlanden China en Thailand. Toch is het rondreizen door Laos niet onmogelijk: boek een verzorgde reis bij een reisorganisatie. Er zijn talloze keuzes waar je uit kan kiezen en jouw reis kan samengesteld worden zoals jij dat wilt.

Zo kan je kiezen voor een individuele of privé rondreis door Laos of wil je liever met een groep rondreizen? Ga dan voor de georganiseerde groepsrondreis door Laos.

Houd jij van vrijheid en je eigen tijd invullen, een eigen route kiezen en hotels? Maar wil je wel de zekerheid dat je de goede keuzes maakt en hulp van een expert? Kies dan voor de individuele rondreis, met vele bouwstenen van de reisorganisatie wordt jouw droomreis in elkaar gezet door experts.

Met de groepsreis zit je aan een aantal dingen verbonden, zo heb je veel minder vrijheid tijdens je rondreis door Laos vaak zit je namelijk aan een planning vast, je moet rekening houden met de groep en vaak staan de vertrek data al vast.

Toch ben je bij beide keuzes verzekerd van een prachtige rondreis door Laos.

Het tropische klimaat in Laos

Een groot deel van Laos kent het tropisch savanneklimaat. Toch in je rondreis door Laos ga je andere klimaten tegenkomen, het ligt aan de plaats van bestemming. Zo vind je in het oosten meer het tropisch moessonklimaat en helemaal in het topje van het noorden vind je het warme chinaklimaat. Als je tijdens het rondreizen in Laos in het warme chinaklimaat terecht komt kan je veel regen verwachten in de zomertijd. Meer dan vierhonderd millimeter per maand kan ik namelijk vallen, let hier dus op bij het boeken van je reis!

De flora en fauna in Laos

De groene flora in Laos

Laos het land dat verstopt is tussen het groen én het land van de olifanten biedt prachtige natuur en bijzondere dieren. De flora en fauna in Laos die verschilt in het noorden en zuiden geven je de pure indruk van Laos, het land van de jungles. Prachtige wilde dieren die er leven zullen je fascineren.

De jungles in Laos

De flora in Laos bestaat voornamelijk uit bomen, bomen en nog eens bomen. De helft van het boeiende land bestaat namelijk uit subtropische wouden die langzaam verdwijnen door de kap voor landbouw en de export.

Als je gaat rondreizen in Laos zal je prachtige fruitbomen tegenkomen waar je onder andere mango’s en citrusvruchten aan ziet hangen. Het zorgt voor een mooi plaatje. Verder verschillen het noorden en zuiden totaal van natuur. Het noorden van Laos is vooral bedekt met bossen die vooral bestaan uit bomen die je in Europa ook ziet. In het zuiden vind je het droge gebied en zal je over prachtig grasland kunnen turen.

Overige flora je veel gaat zien tijdens je rondreis door Laos zijn de bamboebomen, palmbomen en de prachtige klapbloem de papaver straalt over het land en geeft een fantastisch kleurrijk plaatje.

De bijzondere fauna in Laos

In het land van de olifanten denk je gelijk aan kuddes olifanten die je in het wild gaat spotten. Laos, waar ooit miljoenen olifanten leefde zijn er nu nog maar ongeveer 500 olifanten van over. Toch jij in aanmerking wil komen met de prachtige beesten die ooit Laos overheerste, die mogelijkheid is er zeker. Maar er is meer, in Laos vind je namelijk nog andere bijzondere zoogdieren die je hier in Nederland alleen in de dierentuin kan spotten.

Heb jij het geluk tijdens je rondreis door Laos dat je een tijger kan spotten of de Aziatische beer, een luipaard, gibbons, de kleine schattige panda’s of ga jij misschien wel de apen in de bomen zien klauteren? Ben je op het water in Laos? Dan spot jij misschien wel de zeldzame zoetwater dolfijnen tijdens je rondreis door Laos. Verder leven er 450 verschillende vogelsoorten waarvan jij er zeker waar bijzondere van gaat spotten.

Het bijzondere eten in Loas

De basis ingrediënten van de lokale Laotiaanse keuken bestaan vooral uit rijst, rijstnoodles en de diverse kruiden om het eten lekker pittig te maken. Bij de rijst wordt meestal groenten en vis gegeten en soms een heerlijk stukje vlees.

De Loas houden van (voor ons) bijzonder eten. Zo kan je bij kleine tentjes langs de rivieren vleessoorten krijgen die je in Nederland niet gaat tegenkomen. Maak bijvoorbeeld kennis tijdens je rondreis door Loas met een stukje gordeldier, een varaan of een stukje aap.

In Laos heb je heerlijk en bijzonder eten en dit komt vooral door de bijzondere kruiden waar mee gewerkt wordt: koriander, citroengas, verse basilicum, limoen, knoflook, de laoswortel, garnalenpasta, chilipepers en verse kokosmelk. Een diversiteit aan smaken dus.

Buiten de bijzondere vleessoorten en de smaakexplosie door de heerlijke kruiden ga je veel (onbekend) heerlijk fruit vinden in Laos. De fruitsoorten die wij hier in Nederland kennen kun je onder andere eten tijdens je rondreis zoals de banaan, mango, ananas, abrikoos, appel, lychee, kokosnoot en noem maar op.  Maar wil jij echt iets bijzonders en kennis maken met het lokale voedsel ga dan voor de heerlijke roze drakenvrucht, de purperen mangosteen, de doerian, de ramboetan, een waterappel, een pomelo of de jackfruit. Fruit waar je waarschijnlijk nog van hebt gehoord en welke zeker het proberen waard zijn.