De vriendelijke Lao

lao, laotianen, rondreis laos, laos rondreizenRondreizen door Laos en het Laotiaanse leven ontdekken. Je bent helemaal klaar met al die toeristische attratries in Laos en je bent nieuwschierig naar het écht volk. De puurheid, de plek waar de écht cultuur te proeven is. Het leven in Laos daar wil jij kennis mee maken en je zet je rondreis door Laos verder in de onbekende plekken. Hoe pak je dit aan en wat kan je ervan verwachten? Wij helpen je ermee!

Boek je rondreis naar het Laotiaanse leven

De geschiedenis van Laos

Om alvast een beetje in de sfeer te komen trekken we je mee in de geschiedenis van je vakantiebestemming Laos. Dit is het eerste stapje naar jou onbekende rondreis door Laos.

Het onstabiele Lan Xang rijk 

Het rijk der miljoenen olifanten is ontstaan in de 14e eeuw door Fa Ngum. De piek van het land van miljoenen olifanten bereikte zijn piek in de 17e eeuw, het land kwam tot bloei en alles ging goed. Tot in de 18e eeuw Thailand viel aan en bezette een deel van het Lan Xang rijk, het rijk was verzwakt. In 1893 kwam het rijk in de handen van de Fransen en tijdens WOII was het land in bezit van Japan. Na de bevrijding wou Frankrijk hun kolonie terug, Laos wou onafhankelijk zijn. In 1954 kregen ze die uiteindelijk, maar stabiel werd het rijk niet: een interne politieke machtsstrijd tussen de communistische Pathet Lao en de rechtste partijen ontstond. De communisten werden gesteund door Noord-Vietnam en de rechtse partijen door de VS.

Het meest gebombardeerde land 

De titel die jouw vakantiebestemming Laos draagt is een zeer trieste titel, Laos is namelijk het meest gebombardeerde land. Ze werden meegesleurd in de Vietnam-oorlog en dit is tevens het meest inktzwarte hoofdstuk uit de geschiedenis van het rijk. De VS die regelmatig bommen dropte op Laos tijdens de Vietnam oorlog om de Ho Chi Minh trail af te snijden. Ook werd Laos, het land wat geen deel uitmaakte van het conflict zwaar getroffen in WOII. Er werden meer bommen op Laos gedropt dan alle samen door de VS, een trieste zaak.

Door alle bombardementen van de VS ging de bevolking van Laos de communistische partij Pathet Lao met macht en man steunen. En tot op de dag van vandaag houd het communisme aan in Laos, geregeerd door de Lao People’s Revolutionary Party met de president Choummaly Sayasone als leiding.

Het onbekende zuiden van Laos

Rondreizen door het onbekende Laos reis dan naar het uiterste zuiden van Laos om het onbekende Laos te ontdekken. In het landelijke zuiden maak je kennis met de pure cultuur van Laos, tradities en ervaar je Laos zoals het ooit is geweest.

In het onbekende zuiden van Laos kom je terecht in leuke dorpjes, unieke tempels en in een prachte omgeving.

Ga tijdens het rondreizen door Laos wandelen door de ruige natuur, spot magische watervallen en prachtige rivierlandschappen. Neem een kijkje in de unieke tempels en de bijzondere natuurparken om jouw rondreis door het onbekende Laos compleet te maken.

Zet jij vakantie in Laos door naar het zuidelijkste punt van het bijzondere land en bezoek Si Phan Don. Het gebied van de 4000 eilanden zal je ogen doen laten uitkijken. Si Phan Don is zelf al prachtig om te zien, maar de vele watervallen, stranden, rotsen en stromingen in het water maken het beeld magisch. Spot de zeldzame Irrawaddy-dolfijn, neem een ritje op de rug van de een olifant en bezoek de echte Lao dorpjes om jouw vakantie in Laos compleet te maken.

Ervaar het echte traditionele Laos tijdens je rondreis door het onbekende zuiden van Laos en je bezoek aan Si Phan Don, het gebied van 4000 eilanden. Waar elektriciteit en verkeer bijzonder is en waar mensen dagelijks op het platte land werken.

Het Laotiaanse volk

Laos het land waar 68 verschillende etnische groepen leven. De plek waar Lao of Laotiaans wordt gesproken. Tijdens je rondreis door Laos zal je de mensen leren kennen en erachter komen dat de Lao gastvriendelijk is en uitermate aardig, ook al hebben de mensen weinig te bieden.

De 68 etnische groepen waar je te maken mee krijgt tijdens het rondreizen door Laos zijn onderverdeeld in vier groepen:

  1. Lao Loum, de Lao Loum vormen 68% van de bevolking en leven voornamelijk op de laagvlaktes rond de Mekon-delta. Ben je aan het rondreizen in Laos dan houd je rekening met hun cultuur, deze is namelijk dominant in het onbekende Laos. De taal en de politiek ligt voor grotendeels in hun handen, het geloof waar ze ingeloven is het Theravade Boeddhisme met een twist van het animisme.
  2. Lao Thai, kom jij tijdens het rondreizen door Laos stammen tegen met kleurrijke kleding aan? Dan is er te zeggen dat deze tot de Thaise subgroep de Lao Thai horen. De religie waar de Lao Thai in geloven is het animisme.
  3. Lao Theung, maak je kennis met de Lao Theun tijdens je vakantiebestemming Laos dan maak je kennis met de oudste bevolkingsgroep van Laos. Ga jij hogerop rondreizen door Laos dan zal je het Chinese Maleisische bergvolk vast en zeker tegenkomen. Een kwart van de bevolking van Laos is de Lao Theung en vormen het armste bevolking van Laos.
  4. Lao Soung, letterlijk de ‘hoge Lao’ leven in de hoge bergen van het Noorden van je vakantiebestemming Laos. Ga jij je vakantie in Laos doorbrengen op hoogtes vanaf 1000 meter dan maak je vast en zeker kennis met deze bijzondere groep. De Lao Soung staan bekend om hun prachtige zilverwerk en de vrouwen die prachtige kleurrijke handwerkjes maken. De economie die de Lao Soung kent is de ruileconomie, om te leven ruil je je eigen landbouw producten. Zeker interessant om te zien en mee te maken tijdens je rondreis door Laos.