De highlights van Cambodja die je niet mag missen

cambodja rondreis, cambodja highlights, bezienswaardigheden cambodja, highlights cambodja, cambodja bezienswaardighedenRondreis Cambodja de highlights. Een van de meest interessante en bijzondere vakantiebestemmingen die geboekt kan worden is een rondreis Cambodja. Een arm land die onder de westerse bevolking bekend staat om zijn prachtige tempelcomplexen, ongerepte stranden en indrukwekkende omgeving die je er vind. Genoeg highlights om te bezichtigen dus.

Wat zijn nou dé plekken om je reis compleet te maken en de dingen die je niet mag missen in je rondreis Cambodja? De highlights van Cambodja vind je stuk voor stuk hier.

Boek je rondreis Cambodja

Tempelcomplex van Angkor

De must-see bezienswaardigheid van Cambodja is het tempelcomplex van Angor Wat. De bekendste én de het grootste tempel complex van Angor, Cambodja.

De bezienswaardigheid van Cambodja die uitgeroepen is tot het grootste religieuze bouwwerk ter wereld met zijn oppervlakte van één vierkante kilometer. Angor Wat een indrukwekkende highlight die je niet mag missen in je rondreis door Cambodja.

Het tempelcomplex Angkor is een van de belangrijkste overblijfselen uit de periode van het Khmer-rijk. Een mystieke tempel ooit verscholen onder de bladeren van de jungle van Cambodja, jarenlang een mythe en nu toegankelijk voor toerisme. Een hindoeïstisch tempelcomplex waar Cambodja erg trots op is, deze is dan ook afgebeeld op de vlag. Een belangrijke bezienswaardigheid in je rondreis door Cambodja.

Phnom Penh

Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, waar overdag een grote chaos hangt met zijn twee miljoen inwoners hangt er ‘s avonds een uitermate relaxte sfeer is een van de highlights van Cambodja. De stad met een uiterst duistere geschiedenis hangt nu een vriendelijke sfeer en je wordt verwelkomt door vrolijke en aardige mensen.

Central Market Psar Thmey 

In Phnom Penh zijn verschillende bezienswaardigheden van Cambodja te beleven. Breng zo een bezoekje aan de Central Market Psar Thmey, een shopparadijs voor mensen die goedkoop uit willen zijn. De bezienswaardigheid van Cambodja waar je een echt Sterling zilver ring handgemaakt kan laten maken voor een mooi prijsje. Op deze bijzondere markt kun je ook heerlijk diverse maaltijden of snacks nuttigen of voor een leuk middagje kleding shoppen. De shop bezienswaardigheid in Phnom Penh van Cambodja mag je niet missen.

Royal Palace

Houd jij niet zo van shoppen en wil je meer cultuur ervaren? Breng dan een bezoekje aan de volgende prachtige bezienswaardigheid van Cambodja: de Royal Palace. Het Royal Palace is een schitterend complex met een klassieke Khmer-architectuur met een Europese twist.

Tuol Sleng Genocide Museum 

Wil jij naar een bezienswaardigheid van Phnom Penh waar je de duistere geschiedenis beter leert kennen? Breng dan een bezoekje aan het Tuol Sleng Genocide Museum. In dit museum, wat voormalig een school was, werden tienduizenden Cambodjanen ondervraagd, gemarteld en vervoerd naar de Killing Fields of zelfs ter plekke vermoord. Duizenden foto’s van de slachtoffers van de Rode Khmer zijn er te bezichtigen en nog meer gruwelijke dingen. Dit is ook een van de bezienswaardigheden waar je geweest moet zijn tijdens je rondreis door Cambodja en de stad Phnom Penh.

Tonle Sap meer

Het Tonlé Sap meer, letterlijk ‘groot meer’ doet zijn naam eer aan. Het meer is namelijk meer dan 2.700 vierkante kilometer groot. Tonlé Sap is niet alleen om zijn capaciteit een echte bezienswaardigheid van Cambodja, maar er is zoveel moois te zien hier. De bezienswaardigheid van Cambodja met zijn drijvende dorpen, het echte leven op het water gebouwd. Je komt dorpen en scholen tegen op het meer, taxi’s en fruithandel verdienen hun geld via bootjes. Een bijzonder en fascinerend gezicht hoe de mensen van de drijvende dorpen op het Tonlé sap meer leven.

Bokor national park

Een prachtige trekking overdag die je dromen doet laten beleven. Een van de bezienswaardigheden van Cambodja is het Bokor national park. Hier kom je niet voor de flora of fauna, nee het zijn de Popokvil Falls. De Popokvil Falls een bezienswaardigheid in Cambodja die je verkoeling doet geven op een broeierige dag en die een prachtig beeld geven met zijn 16 meter naar beneden kletterende water. Iets om zeker niet over te slaan en op je lijstje te zetten tijdens je rondreis door Cambodja.

Overige bezienswaardigheden Cambodja

Buiten deze bezienswaardigheden vallen er nog veel meer dingen te ontdekken in Cambodja. Een fascinerend land die mooie tempels bied, prachtige watervallen, leuke eettentjes met heerlijk vers eten, een angstaanjagende geschiedenis en een aardig volk. Er is zat om te beleven en het land alleen al zal een indrukwekkend beeld achterlaten.

Highlights Deluxe

Wil jij ultiem genieten tijdens je rondreis door Cambodja? Kies dan voor de deluxe reis! Dezelfde highlights ga je bezichtigen tijdens het rondreizen door Cambodja alleen dan in een luxer sfeertje! Laat je verwennen na een dag vol met indrukken in de super deluxe hotels die voor jou zorgvuldig zijn uitgekozen. Genieten in luxe dat staat centraal tijdens een deluxe rondreis door Cambodja!