De fascinerende highlights van Laos

laos rondreizen, rondreis laos, highlights laos, vietiane laosRondreizen door Laos kan beginnen, maar waar moet je nou écht zijn geweest? De plekken die je niet mag missen, die je hebt moeten zien, hebt moeten mee maken, de highlights van Laos, daar hebben we het over! Tijdens je rondreis door Laos zijn er natuurlijk vele dingen te bezichtigen en te bezoeken, maar wat zijn nou de echte bezienswaardigheden van Laos waar je moet zijn geweest? Door Laos rondreizen betekent het onbekend opzoeken, een fantastische rondreis staat je te wachten en wij hebben de populaire highlights van Laos op een rijtje gezet!

Boek hier je rondreis Laos

Bolaven-plateau

Ben je aan het rondreizen door het onbekende zuiden van Laos? Dan is het hoogvlakte ‘het Bolaven-plateau’ een van de bezienswaardigheden van Laos die je niet mag missen! Heerlijke verkoeling vind je hier door het koele klimaat en de prachtige watervallen en vele koffieplantages laten je Laos pas écht ontdekken.

Tijdens het rondreizen in Laos en je bezoek aan de highlight het Bolaven-Plateau ga je verschillende stammen ontmoeten, de echte Lao zullen je versteld doen staan. Het is een van de bezienswaardigheden van Laos die indrukken op je maken, die je niet zomaar gaan vergeten. Met de verschillende etnische groepen, de spectaculaire watervallen en het natuurpark Dong Hua Sao maken deze bezienswaardigheid van Laos een onvergetelijke ervaring.

Luang Prabang

De voormalige hoofdstad van Laos behoort ook tot een van de bezienswaardigheden van Laos die je niet mag missen tijdens het rondreizen door het fascinerende land! De stad die omringd is door bergen en op een hoogte van 700 meter ligt, bezoek je tijdens je rondreis door Laos in het noorden. De prachtige stad die in het noorden van Laos te vinden is kun je prachtige, eeuwenoude bouwwerken bewonderen.

Breng je een bezoek aan de stad Luan Prabang tijdens het rondreizen door Laos? Dan heb jij één van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Laos bezocht. Geniet van prachtige oude, goud beklede tempels, vriendelijke monniken, culinaire hoogtepunten en een inspirerende omgeving tijdens je bezoek aan een van de highlights van Laos!

Si Phan Don

De eilandengroep Si Phan Don is zeker een bezienswaardigheid in Laos die je moet bezoeken! Tijdens het rondreizen van zuid-Laos kom je gegarandeerd bij de Si Phan Don eilanden in Mekong uit die tegen de grens van Cambodja aanliggen.

De rivier de Mekong is een prachtig zicht dat je gaat beleven tijdens je bezoek aan Si Phan Don, een van de highlights van Laos. De Mekong rivier is zeker een highlight aan je bezoek aan de Si Phan Don eilanden, de rivier geeft een prachtig beeld van zandplaten, eilanden, rotsen en spectaculaire watervallen!

Maar deze prachtige bijzonderheid van Laos bied meer. Tijdens je rondreis door Laos en je bezoek aan Si Phan Don ga je unieke flora en fauna ontdekken. Spot de bedreigde zoetwaterdolfijn in dit prachtige gebied en de traditionele Laotiaanse cultuur die nog te vinden is.

Vientiane

De hoofdstad van Laos is natuurlijk één van de highlights die je niet mag missen tijdens je rondreis door Laos. Het onbekende land, waar veel te ontdekken valt heeft een hoofdstad vol met bezienswaardigheden, gezellige restaurantjes en is steeds meer aan het groeien tot een culturele toeristische stad!

Een paar belangrijke bezienswaardigheden in Vientiane die je niet mag missen tijdens je rondreis door Laos:

  • Pha That Luang (grote stuap), het symbool van Laos wie prachtig is bedekt met goud en tevens het belangrijkste religieuze monument van Laos is. Zeker een bezienswaardigheid in Laos die je hebt moeten zien!

  • Wat Si Saket, tijdens het rondreizen door Laos ga je overspoelt worden met tempels. Maar de Wat Si Saket tempel is zeker een bezienswaardigheid die op jouw lijstje moet staan, dit is namelijk de oudste tempel van Vientiane en is zeker een bezoek waard! Bewonder de 2.000 Boeddhabeeldjes die hier te vinden zijn en geniet van de grotere Boeddhabeelden, een cultureel hoogtepuntje in je rondreis door Laos!

  • Haw Pha Kaew, houd je van kunst? Dan is het nationale museum voor religieuze kunst Haw Pha Kaew een van de highlights in Laos iets voor jou!